Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Όσα συνέβησαν στο αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ξάνθης στο Λειβαδίτη

Η βράβευση του βουλευτή Αλέκου Κοντού, οι παρουσίες και οι απουσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το φετινό 11ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ξάνθης που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου στο Λειβαδίτη Ξάνθης ο σύλλογος Σαρακατσαναίων του νομού «Ο Λεπενιώτης».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5.30 το απόγευμα και περιλάμβαναν εκκλησιασμό στο ναό Αγίου Γεωργίου, κουρμπάνι, χαιρετισμούς επισήμων, αθλήματα Σαρακατσάνων – δρώμενα, χορευτικών συλλόγων Ξάνθης – Ροδόπης – Έβρου και σαρακατσάνικο γλέντι με τους Β. Σερμπέζη, Στ. Μπόνια και την ορχήστρα του Κ. Ζαραλή.

Το φετινό αντάμωμα τίμησαν με την παρουσία του ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός που βραβεύτηκε μάλιστα με τιμητική πλακέττα για την προσφορά του στον τόπο και τον σύλλογο, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, ο αντιδήμαρχος Τοπείρου Μάκης Τσιλιγγίρης, ο δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου κ.Ντίνας, ο πρώην γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Δημήτρης Δημαρχόπουλος, η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου και πλήθος κόσμου.Έλαμψαν δια της απουσίας τους ο αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης που δεν έστειλαν ούτε εκπροσώπους, όπως και ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Ζαγναφέρης. Επίσης έλαμψαν δια της απουσίας τους και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, Γιάννης Γκορόγιας κλπ
 
 
Πηγή:   http://maxitisthrakis.blogspot.com/