Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης πέραν των ταξί κυριάρχησε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το έργο της εκβάθυνσης του λιμένα, που απαιτεί συμπληρωματικές εργασίες, οι οποίες όμως δεν είναι επιλέξιμες ως δαπάνες

ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ;
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ



Η συνάντηση των Περιφερειαρχών με τους οδηγούς ταξί αλλά και εκβάθυνση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε το αντικείμενο ενημέρωσης του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, στη συνεδρίαη της Πέμπτης 4-8.

Όπως προέκυψε και από τις συναντήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης στην Αθήνα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το έργο της εκβάθυνσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που απαιτεί συμπληρωματικές εργασίες, οι οποίες και δεν είναι επιλέξιμες ως δαπάνες, γεγονός που πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια απασχολεί η διανδεσή του με τον Ανατολική Περιφερειακό της πόλης αλλά και τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης. «Δεσμευτήκαμε ότι πέρα από τα 86 εκατομμύρια που παραχωρούμε θα χρηματοδοτήσουμε με 34 εκατομμύρια τη διασύνδεση με την Εγνατία» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για ένα έργο που αποτελεί τον κυρίαρχο αναπτυξιακό στόχο της Περιφέρειας στο πλαίσιο του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού της.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μεταξύ των οποίων και αυτή της ΣΕΚΕ, για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού από βιομάζα.


 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/