Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στα σκαριά η ίδρυση στην Θράκη ελληνοβουλγαρικού επιχειρηματικού παρατηρητηρίου

Δρομολογείται με τις ευλογίες της ΕE, η οποία και θα το καλύψει χρηματοδοτικά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών κι οικονομικών σχέσεων

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ;


Ένα νέο εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών κι οικονομικών σχέσεων, θα έχουν στο προσεχές μέλλον οι Έλληνες και οι Βούλγαροι επιχειρηματίες και ιδίως εκείνοι που βρίσκονται σε νομούς εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής. Πρόκειται για το «Ελληνοβουλγαρικό Επιχειρηματικό Παρατηρητήριο» που δρομολογείται με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία και θα αναλάβει να το καλύψει χρηματοδοτικά. Έδρα του υπό σύσταση νέου φορέα θα είναι το Χάσκοβο της Νότιας Βουλγαρίας, ενώ ο στόχος του θα έχει να κάνει τόσο με την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής ανάπτυξης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας, όσο, επίσης, και με την υποστήριξη των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η υλοποίηση του σχετικού σχεδιασμού που θα διαρκέσει συνολικά δύο χρόνια, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των δήμων της περιοχής Χάσκοβο, έχει ήδη, ξεκινήσει από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2013. Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια που αναφέρεται στις διμερείς σχέσεις και στι εξελίξεις στη γειτονική χώρα για το δίμηνο Ιούνιος–Ιούλιος 2011, το εν λόγω project έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.049.030 ευρώ και υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια του διασυνοριακού προγράμματος για τη συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, της περιόδου 2007 – 2013.

.