Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πωλούν υπό όρους και οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ

Δηλώνουν έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να θέσουν επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού 8,5%, που κατέχουν στη βιομηχανία

                            ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ;


Έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να θέσουν επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού 8,5%, που κατέχουν στη βιομηχανία εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, υπό την προϋπόθεση ότι οι επίδοξοι στρατηγικοί επενδυτές είναι σοβαροί.

«Σκέφθηκε το προσωπικό πως αν πωληθεί το ποσοστό της ATEbank και προστεθεί και το δικό μας, ο επενδυτής θα αποκτήσει πλειοψηφία και ως εκ τούτου και το management της επιχείρησης», επισημαίνει ο πρόεδρος ενός εκ των σωματείων εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας. Μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης της Ξάνθης, ο κ. Κ. Γαβριηλίδης φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι σε πώληση της συμμετοχής τους θα πρέπει να λάβουν διαβεβαιώσεις από τους επίδοξους επενδυτές ότι «διασφαλίζονται η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ, όσο και οι θέσεις εργασίας τους».

Κατέστησε επίσης σαφές πως μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, κανείς δεν έχει προσεγγίσει τους εργαζόμενους, εκ της θέσεώς τους ως μέτοχοι, για να συζητήσουν πιθανή εξαγορά και ότι οι ίδιοι δεν επιθυμούν να εμπλακούν καθόλου σε αυτή τη διαδικασία. «Αν είναι κάποιος σοβαρός επενδυτής θα αποταθεί στην Αγροτική Τράπεζα και από ό,τι δεσμεύθηκε η ΑΤΕ, πηγαίνει σε ανοικτό διαγωνισμό και σε διαφανείς διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριηλίδης. Θύμισε, πάντως, ότι η μεγαλομέτοχος Αγροτική Τράπεζα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τα χρήματα που θα λάβει από την εκποίηση της συμμετοχής της θα τα «ρίξει» στη ΣΕΚΑΠ, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη από ρευστότητα. «Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ζητούσαμε να γίνει αύξηση κεφαλαίου στη βιομηχανία, ώστε να μπουν τα κεφάλαια εκείνα που θα διασφάλιζαν τη συνέχιση λειτουργίας της», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, Δημήτρης Πράτσος, είπε πως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έβγαλε στον «αέρα» η Αγροτική Τράπεζα «είναι μια ισορροπημένη ανακοίνωση, δεδομένου ότι δίνει βαρύτητα στη μακρόχρονη βιωσιμότητα της εταιρείας, καθώς και στην καθαρότητα των προσώπων – μετόχων».

Όσον αφορά σε αυτή καθ’ αυτή την προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει η Voria.gr, η σχετική διαδικασία θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου, με την παραλαβή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και όσοι από τους δυνάμει «μνηστήρες» κριθούν προτιμητέτοι θα μπορούν από την 30η Αυγούστου να παραλαμβάνουν το ενημερωτικό υπόμνημα με περαιτέρω πληροφορίες για τη ΣΕΚΑΠ. Σύμβουλος στο όλο εγχείρημα ορίστηκε από την Αγροτική Τράπεζα η Deloitte Business Solution – Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης ΑΕ, ενώ το ποσοστό που εκποιείται είναι 50,36%.

 
Πηγή:  http://www.voria.gr/