Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Όταν ο Ευρ. Στυλιανίδης (ξανα)καρφώνει τον Π. Δούκα

Νέες βολές κατά του πρώην υφυπουργού για τις επιστολές κατά Καραμανλή εξαπέλυσε ο βουλευτής Ροδόπης σε εφόλης της ύλης συνέντευξή του

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, και Πρώην Υπουργός μίλησε σήμερα στο ράδιο Εννέα 98,8. «Έχει κάνει βήματα η ελληνική πολιτεία πολύ σημαντικά, βήματα τα οποία αποτελούν υπόδειγμα. Δυστυχώς, δεν τα αναδεικνύει επιθετικά, όπως θα έπρεπε να κάνει, και αφήνει τους διάφορους προπαγανδιστές ν’ αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας χωρίς λόγο».


Για την οικονομία:

«Η οικονομία μας ανησυχεί γιατί φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μία περιδίνηση, από την οποία πολύ δύσκολα θα βγούμε. Περισσότερο ανησυχητικό είναι το στοιχείο της απάθειας που εμφανίζει η πολιτεία, η πολιτική.

Θα έπρεπε να έχουν παρθεί πιο επιθετικές και πιο ξεκάθαρες αποφάσεις σε ορισμένα ζητήματα. Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τόπο έχοντας την κοινωνία απέναντι, πλήττοντας σημαντικές κοινωνικές και εργασιακές ομάδες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.

Εάν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να βαδίσει μαζί με την κοινωνία, στο τέλος θα αποτελεί αστείο το να λέμε σώζουμε την Ελλάδα εκτελώντας τους Έλληνες».


Για την απελευθέρωση των ταξί:

«Η κυβέρνηση είναι ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός για αυτό που βιώνουμε εξαιτίας της εξέγερσης των ταξί. Με τις αποφάσεις αυτές εκτελείται μία εργασιακή και κοινωνική ομάδα.

Προσπάθησε να λειτουργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να βάλει τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να πιέζουν τα ταξί. Αποφάσισε να γίνει τώρα αυτή η σύγκρουση με λάθος τρόπο. Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει με κανόνες ανάλογους αυτών που ισχύουν στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη».


Για την έκθεση του ΟΟΣΑ:

«Έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των αγορών και της κοινωνίας στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν γύρω στα 200 δις δολάρια ναυτιλιακό συνάλλαγμα που έχει παραχθεί από Έλληνες εφοπλιστές, ν’ ακούμε ότι υπάρχουν 300 δις ευρώ καταθέσεις από ελληνικά χέρια στα ξένα τραπεζικά συστήματα και να μην μπορεί τους ανθρώπους αυτούς να αφυπνίσει τον πατριωτισμό τους , να τους πείσει η ελληνική πολιτεία να έρθουν, έστω και για λίγες ώρες, και να επενδύσουν ένα μέρος του κεφαλαίου τους στην ελληνική τραπεζική πίστη.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε χάσει πάνω από 67 δις στο εξωτερικό από επιπολαιότητες και φλυαρίες κυβερνητικών και άλλων στελεχών που δημιουργούν ανασφάλεια στην αγορά και σκοτώνουν τη ρευστότητα των τραπεζών με συνέπειες domino στη μικρομεσαία επιχείρηση και την κινητικότητα της αγοράς.

Μία κυβέρνηση δεν πρέπει να μιλάει πολύ, πρέπει να πράττει. Μπορεί να χάνει το επικοινωνιακό στοίχημα, όπως κατηγορούσαν εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση φέρνει αποτελέσματα τα οποία βάζουν σε λειτουργία την οικονομία. Αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη».


Για τη δημοσιοποίηση των επιστολών του Π. Δούκα:

«Στην κυβέρνηση Καραμανλή υπήρχε σημαντική επικοινωνία μεταξύ υπουργών, υφυπουργών και του Πρωθυπουργού. Ένας παλαιότερος πολιτικός μου είχε πεί ότι όταν βλέπεις σε Πρωθυπουργό ή Αρχηγό να φτάνει επιστολή, σημαίνει αποστάσεις και ‘’καβάτζα’’ για το μέλλον. Είναι μία μεθοδολογία γνωστή στους πολιτικούς κύκλους.

Αυτά που είπε ο κος Δούκας ήταν γνωστά και δεν απεκρύβησαν από κανέναν. Ήδη η κυβέρνηση Καραμανλή από το 2009, παραμονή των εκλογών, είχε βγει και είχε περιγράψει την κατάσταση με μέτρο και όχι με τραγικότητα. Ο κος Δούκας δεν λέει κάτι καινούριο. Λέει κάτι που όλοι ξέραμε και όλοι λέγαμε τότε».


Πηγή:  http://www.radio9.gr/