Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οι άλλες αποφάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο πέραν του ηχηρού "όχι" στα Χρυσωρυχεία

Ολα όσα αποφασίστηκαν στην χθεσινή εκτενή συζήτηση σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Συνεδρίασε στην Κομοτηνή την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τα μέλη του Συμβουλίου και μετά από σχετική εισήγηση του μέλους της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά του Χρυσού, Ανέστη Στρατιάδη, διατύπωσαν για μία ακόμη φορά, κατά συντριπτική πλειοψηφία -δύο λευκά και ένα παρών την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην περιοχή.


Επίσης συμφώνησαν να συσταθεί μία διαπαραταξιακή και διαθεσμική επιτροπή φορέων που σε άμεσο χρόνο, θα ενημερώσει δια ζώσης στην Αθήνα την πολιτική ηγεσία της χώρας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για την κατηγορηματική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών πάνω στο ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν αρνητικά απέναντι στις επενδύσεις χρυσού, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου επίσης ενημερώθηκαν για το ατύχημα σε βιομηχανική μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, για τις ενέργειες των εμπλεκομένων υπηρεσιών τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων σε αυτήν. Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν ομόφωνα την οδύνη τους για τον θάνατο του νεαρού εργαζόμενου καθώς και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ακόμη στα μέλη του Συμβουλίου έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Βασίλη Πιτσινίγκο για το ΕΠ «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» (ΕΣΠΑ). Τα μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν κατά πλειοψηφία την πρόταση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ να αναζητηθούν οι πόροι που απομείωσαν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ για δράσεις - έργα που έπρεπε να καλυφθούν από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, και να διεκδικηθεί η επιστροφή τους σε επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο επίσης έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή Σχεδιασμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Καλούδη για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

Τέλος στα μέλη του Συμβουλίου απευθύνθηκαν μέλη των Σωματείων Αρτοπαραγωγών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα οποία ζήτησαν την συμπαράσταση του οργάνου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.