Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος Θρακιώτης αθλητής έχασε ένα σίγουρο μετάλλιο γιατί... ξέχασε να φέρει στον αγώνα το αθλητικό του δελτίο;

Το είχε στο τσεπάκι, αλλά τελικά ακυρώθηκε και εν τέλει αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού, ίσα ίσα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του


   ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ





Από αγώνα σε αγώνα παρουσιάζει βελτίωση. Ετσι μετά το 8,04μ. του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ο Λούης Τσάτουμας προσγειώθηκε στα 8,05 μ. στην πρώτη του προσπάθεια και κατέκτησε την όγδοη νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στην πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ και έδειξε σε ετοιμότητα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε μεγάλο, αλλά άκυρο το δεύτερο άλμα του, ενώ άφησε τις δύο τελευταίες προσπάθειες του. Την Τετάρτη(22/2) ο Τσάτουμας θα αναχωρήσει για Στοκχόλμη,προκειμένου να αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα γίνει την Πέμπτη στη σουηδική πόλη. “Έχω αρχίσει σταδιακά να ανεβάσω στροφές ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος”, είπε ο Τσάτουμας.
Εξίσου καλή εμφάνιση και από τον Γιώργο Τσάκωνα, ο οποίος με8,00 μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 7,98 μ. και έγινε ο πέμπτος Ελληνας άλτης σε κλειστό στίβο, όλων των εποχών. “Είμαι ικανοποιημένος που βελτίωσα το ατομικό μου, όμως, μου έχει μείνει μια πίκρα που δεν κατάφερα να πιάσω το όριο. Ήταν μια σεζόν δύσκολη και περίεργη”, είπε από την πλευρά του ο Τσάκωνας. Η τριάδα του μήκους έκλεισε με τον Δημήτρη Διαμαντάρα, ο οποίος είχε άλμα στα 7,82 μέτρα.



Εξαρχής ήταν δεδομένο πως το ύψος των ανδρών θα ήταν από τα δυνατά αγωνίσματα της πρώτης ημέρας.Οι Δημήτρης Χονδροκούκης και Κώστας Μπανιώτης φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά. Ο πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,10 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και συνέχισε διαδοχικά δίχως απώλειες στο 2,16 μ., 2,23μ. και 2,29 μ. βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ που ήταν 2,26 μέτρα. Παράλληλα εξασφάλισε και τυπικά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.
“Στις 16.00 έδινα μάθημα και ήρθα απευθείας για τον αγώνα. Ηθελα μια επίδοση στα 2,29 μ., όχι για να πιάσω το όριο, αλλά για τον εαυτό μου”, είπε ο Χονδροκούκης,
Εκτός συναγωνισμού αγωνίστηκε ο Κώστας Μπανιωτης, ο οποίος δεν είχε μαζί του το αθλητικό του δελτίου.Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ξεπέρασε τα 2,29 μ. με την πρώτη προσπάθεια ενώ νωρίτερα είχε κάνει επιτυχημένα άλματα στα 2,23 μ., 2,16 μ., ενώ είχε ένα άκυρο άλμα στα 2,10 μέτρα. “Είμαι σε καλή κατάσταση, δεν θα κάνω άλλο αγώνα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, είπε ο Μπανιώτης. Οι δύο αθλητές στη συνέχεια απέτυχαν στα 2,31 μέτρα.


Τα καλά για το φινάλε κράτησε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο οποίος στην έκτη και τελευταία του βολή στον τελικό της σφαιροβολίας έστειλε τη σφαίρα στα 19,70 μέτρα. Ο αθλητής του Αίολου Πατρών βελτίωσε με τον τρόπο αυτό το φετινό του ρεκόρ και πλησίασε το όριο των 20,00 μ. για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.Φετινό ρεκόρ και για τον δεύτερο της κατάταξης Παναγιώτη Ακτύπη (Αίολος Πατρών), ο οποίος είχε βολή στα 16,93 μέτρα.

“Δεν έχει κάνει όσους αγώνες θα θέλαμε. Ηταν μια βολή μέσα στις δυνατότητες του και σίγουρα έχει τα περιθώρια να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Την Πέμπτη θα ταξιδέψει στη Ρουμανία για να αγωνιστεί στο Οπεν πρωτάθλημα της χώρας”, είπε ο προπονητής του Σταματόγιαννη, Θωμάς Κυριαζής.

Αυτή τη φορά έφυγε αργά στην εκκίνηση. Είχε προηγηθεί η άκυρη εκκίνηση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και έπρεπε να είναι προσεκτική. Παρόλα αυτά η Ανδριάνα Φέρρα πήρε τη νίκη στα 60 μ. με 7.61 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ,το οποίο ήταν 7.63.
“Είχα άγχος γιατί είχε προηγηθεί η άκυρη εκκίνηση στο Βαλκανικό.Είναι σημαντικό που βγήκε επίδοση,ωστόσο ξέρω ότι μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Το βλέπω στην προπόνηση.Ολα αυτά θα φανούν το καλοκαίρι, όπου στόχος είναι η συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι”, είπε η αθλήτρια του Ολυμπιακού, στη δεύτερη θέση με 7.66 και φετινό ρεκόρ, η Μαρία Γάτου (Ηρακλής). Η τριάδα έκλεισε με την επταθλήτρια Ευθυμία Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας).

Η Αργυρώ Πίντη δικαιώθηκε για την απόφαση της να αφήσει τα ψηλά εμπόδια για τα 400 μέτρα. Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ ήταν νικήτρια στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 56.32, επίδοση που είναι ατομικό της ρεκόρ. Νέο πρόσωπο και στα 400 μ. των ανδρών, με τον επίσης21χρονο Στράτο Φραγκούλη (ΠΓΣ) να διανύει την απόσταση σε 48.67 και να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Σταματελόπουλος (ΕΚΑ Δωδώνη)ήταν δεύτερος με 48.82.
Η Στέλλα Λεδάκη έμεινε στα 4,10 μ. στο επί κοντώ, επίδοση που ήταν αρκετή για να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο. Η 24χρονη αθλήτρια του Ελ.Βενιζέλου τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 4,26 μ., ύψος όμως που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Η Χριστίνα Μαρούδα(Παναθηναϊκός) ήταν δεύτερη με 4,00 μ., ενώ η Δήμητρα Εμμανουήλ (Πανιώνιος) τρίτη με 3,80 μέτρα.





Δίχως αντίπαλο έτρεξε ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 60 μέτρα. Ο 22χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων στα 200 μ. τερμάτισε σε 6.74 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 6.76.Συνέχεια στην εμφάνιση του προκριματικού έδωσε ο Παναγιώτης Ανδρεάδης (ΓΣ Χαΐδαρίου) ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 6.88 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ.Το ατομικό του ρεκόρ ισοφάρισε ο Χρήστος Χατζηαγγελίδης (ΓΣ Γλυφάδας) με 6.90 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μπήκα στον κλειστό χωρίς να έχω στόχο τη συμμετοχή στο μεγάλο γεγονός (σ.σ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα). Ακόμη κι αν έπιανα το όριο δεν θα με ενδιέφερε να πάω στην Κωνσταντινου0πολη.Παρόλα αυτά περίμενα να τρέξω λίγο γρηγορότερα. Τώρα συνεχίζω την προπόνηση για τον ανοιχτό με στόχο σε πρώτη φάση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στη συνέχεια τους Ολυμπιακούς. Στόχος να ξεκινήσω τους αγώνες της θερινής σεζόν νωρίς”,είπε ο Λυκούργος Τσάκωνας.
Ο Ανδρέας Δημητράκης,όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέκτησε τη νίκη στα 1.500 μέτρα. Ο 22χρονος τερμάτισε σε 3.48.83, ωστόσο δεν κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι3.47.74. Ο Κώστας Νακόπουλος (Πανιώνιος)ήταν δεύτερος με 3.54.29.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Αθηνά Κοίνη τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Κύπρια Παναγιώτου Μερόπη, ωστόσο με 4.29.18 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.


Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε το μήκος των γυναικών, εκεί όπου νικήτρια ήταν Ευαγγελία Γαλένη του Αρη με καλύτερη προσπάθεια στα 6,14μέτρα.