Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Ρουμάνου Πρέσβη στην Ελλάδα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι αλλά απόντος του δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
& ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ;


Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. George Ciamba, συνοδευόμενος από τον ιδιαίτερο γραμματέα του, κ. Dan Babeanu. Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν στο γραφείο του δημάρχου, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αντώνης Βαμβακερός και κ. Χρήστος Γερακόπουλος αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, κ. Ιωάννης Φαλέκας, ο πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε., κ. Επαμεινώνδας Τερζής και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευστάθιος Μακρίδης.


Στη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, εξετάστηκαν πιθανοί δίαυλοι συνεργασίας σε εμπορικό, επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προοπτική της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών με σκοπό την κοινή τους ανάπτυξη και ωφέλεια. Ως προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει σημαντικά ο νέος κάθετος άξονας που θα ενώνει την Κομοτηνή με το Κίρτζαλι, μειώνοντας την απόσταση που χωρίζει την περιοχή της Θράκης από τις Βαλκανικές χώρες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ciamba σημείωσε ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι σύνδεσμοι και ομοιότητες με τη Ρουμανία, που συνάντησε στην περιοχή μας επιτρέπουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την επίτευξη μιας ουσιαστικότερης συνεργασίας.

Από την πλευρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο κ. Βαμβακερός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον Ρουμάνο Πρέσβη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος, κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, και οι συνεργάτες του επενδύουν σε τέτοιες επαφές, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρώντας τες μια εναλλακτική επιλογή ανάπτυξης.

.