Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου από το Σύλλογο Επαγγελματιών της Σαμοθράκης

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των επαγγελματιών της Σαμοθράκης μετά την καλοκαιρινή περίοδο και αναφέρθηκαν οι κινήσεις του συλλόγου πριν και κατά το καλοκαίρι

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ;


Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των επαγγελματιών μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Βέβαια η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη μετά την παράδοση προσκλήσεων προσωπικά σε κάθε επαγγελματία.


Στην συνάντηση αναφέρθηκαν από το Δ.Σ. οι κινήσεις του συλλόγου πριν και κατά το καλοκαίρι: όπως

- Η έκδοση τουριστικού οδηγού – χάρτη που διανεμήθηκε στο νησί αλλά ακόμη και στο εξωτερικό (κυρίως στα Βαλκάνια).

- Η συμμετοχή αντιπροσωπείας στο φόρουμ που πραγματοποίησε η περιφέρεια ΑΜ-Θ στο Σισμανόγλειο Ίδρυμα στην Κωνσταντινούπολη.

- Η έκδοση δεύτερου τουριστικού οδηγού τον οποίο ανέλαβε να διανέμει η περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Έγινε αποτίμηση των κινήσεων αυτών αλλά και πόσο βοήθησαν την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Η οποία κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί από χαμηλή έως ελάχιστη.

Αναζητήθηκαν οι λόγοι της συνεχόμενης πτώσης του τουρισμού στη Σαμοθράκη και εξετάστηκαν τρόποι προσέλκυσης περισότερων επισκεπτών για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Αποφασίστηκε να ανασυνταχθεί ο σύλλογος επαγγελματιών για μια νέα προσπάθεια για την συμμετοχή περισσοτέρων επαγγελματιών σε τέτοιου είδους συναντήσεις. Έτσι δημιουργήθηκε μια επιτροπή η οποία αποτελείται από επαγγελματίες πολλών κατηγοριών καθώς και από όλα τα χωριά του νησιού και θα υποκαταστήσει το Δ.Σ. μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η επιτροπή αποτελείται από τους:

Γλήνια Γιάννη – πρόεδρος ( Καμαριώτισσα)

Ρούτση Φώτη (Καμαριώτισσα)

Τραχανή Σεραφείμ (Καμαριώτισσα)

Δέλκο Γιάννη (Θέρμα)

Ιορδανίδη Ιορδάνη (Θέρμα)

Στεργίου Μανώλη (Θέρμα)

Χάιλα Αλέκο (Θέρμα)

Μανθόπουλο Χρήστο (Χώρα)

Καλακίκο Γιάννη (Αλώνια)

Καπέλα Νίκο (Προφ. Ηλίας – Παχ. Άμμος)

Παλαιολόγου Βασίλη (Μανρυλιές – Λάκωμα)

Εκτός των άλλων στο επόμενο διάστημα η επιτροπή θα εξετάσει τον τρόπο για την καταβολή των συνδρομών από τα μέλη του συλλόγου για να ενισχυθεί έτσι το ταμείο του συλλόγου ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι επόμενες δράσεις. Τα μέλη που θα είναι ταμειακά ενήμερα θα μετέχουν στις διαφημίσεις του συλλόγου.
 
.