Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο τελικά στην Ορεστιάδα η δίκη για τον ανελκυστήρα

Μέσα σε αυτόν είχαν βρει τραγικό θάνατο πριν τρία χρόνια τα δύο αδελφάκια, ο Αμέτ και ο Αϊχάν, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, η δίκη με κατηγορούμενος τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας και το συντηρητή του ανελκυστήρα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τον Ιούνιο του 2008 δύο αδέλφια ο Αμέτ και ο Αϊχάν.

Σήμερα στο δικαστήριο δεν ήταν δυνατό να προσέλθει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο οποίος βρισκόταν σε άλλη υπόθεση στην Κομοτηνή.

Η δίκη, εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει αύριο το πρωί.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας και ο συντηρητής του ανελκυστήρα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Τα δύο αδέλφια αναζητούνταν επί 24 μέρες σ’όλη την Ελλάδα. Η υπόθεση είχε πολλές ανατροπές. Μάλιστα ο πατέρας τους, ύστερα από κατάθεση της μητέρας τους, είχε οδηγηθεί στις φυλακές, όπως και ακόμα ένα άτομο από την Ημαθία, καθώς κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν τα παιδιά για υιοθεσία. Τελικά τα δύο αδέλφια, βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, πολύ κοντά στο κέντρο της Ορεστιάδας εγκλωβισμένα σε ΄ναν ανελκυστήρα.

Η εξαφάνιση του Αμέτ και του Αϊχάν είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και εξακολουθεί να απασχολεί όσους γνωρίζουν την οικογένειά τους.

Σήμερα τα αδέλφια των δύο παιδιών φιλοξενούνται σε ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς τους μένουν μαζί σε λυόμενο στην περιοχή του 8ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας.

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/