Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ούτε εκατό εκ των 300 βουλευτών δεν πήγαν χθες στον αγιασμό

Αν και παραβρέθηκε ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Βουλή, δεν προτίμησε τα υπουργικά έδρανα

ΠΟΥ ΠΗΓΕ;


ΕΙΚΟΝΑ - ΣΟΚ από την Ολομέλεια της Βουλής. Δεν πήγαν να αγιαστούν ούτε εκατό εκ των τριακοσίων βουλευτών. Τι να πει κανείς; Ηταν Δευτέρα και δεν είχαν επιστρέψει από τις περιφέρειές τους; Ή απλώς δεν έχουν το κουράγιο; Συμπεραίνω ότι το βαρύ πολιτικό κλίμα των ημερών επηρέασε και την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την έναρξη της Γ' Τακτικής Κοινοβουλευτικής Συνόδου. Η διαδικασία κρατάει όλο κι όλο ένα εικοσάλεπτο. Πάντως, τα άδεια έδρανα είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της τελετής κατά μισή ώρα.


ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι πιο πολλοί βουλευτές του ΚΚΕ, όπως και η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, ενώ δεν ήταν εκεί ούτε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΙΠΛΑ στον Πρωθυπουργό που εμφανίστηκε οπλισμένος με iPad κάθησε η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ στα κυβερνητικά έδρανα βρέθηκαν επίσης οι Χρήστος Παπουτσής, Παύλος Γερουλάνος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης (καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν στο Eurogroup). Αντιθέτως, τα άλλα μέλη της κυβέρνησης που πήγαν στη Βουλή προτίμησαν να καθήσουν μαζί με τους βουλευτές. Είναι οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Ντίνος Ρόβλιας, Κώστας Σπηλιόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Σωκράτης Ξυνίδης και Θάνος Μωραΐτης.

ΠΡΩΤΟΣ από τους πολιτικούς αρχηγούς εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο πρόεδρος της ΝΔ έσφιξε τα χέρια όλων των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ως συνήθως, ο Κώστας Καραμανλής προτίμησε τα ορεινά ενώ φώναξε δίπλα του τον Χρήστο Ζώη. Στην ίδια σειρά κάθησε αργότερα ο Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε μαζί του ένα βιβλίο τσέπης με γράμματα του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είχε πει την περίφημη φράση: «Δεν υπάρχει φράγκο».

ΕΚ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της ΝΔ έσπευσαν να χαιρετήσουν τον πρώην πρωθυπουργό η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κωστής Μουσουρούλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος.

ΨΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ η εικόνα και στα κοινοβουλευτικά θεωρεία όπου κάποτε δεν έπεφτε καρφίτσα. Ούτε επίσημοι ούτε διπλωμάτες ούτε συγγενείς βουλευτών. Μόνο ορισμένοι υπάλληλοι ήταν εκεί. Στο μεταξύ αρκετοί βουλευτές στην Ολομέλεια δεν είχαν καν όρεξη για τα καθιερωμένα «πηγαδάκια». Ας πούμε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, όπως μου λέει ένα πουλάκι, προτίμησε να παίξει πασιέντζα στο κινητό του.
 
 
Πηγή:  http://www.tanea.gr/