Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απεργία και των λιμενεργατών την Τετάρτη

Δεν θα γίνουν προφανώς τα δρομολόγια από και προς Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών.

Από τα μέσα Σεπτέμβρη η ΟΜΥΛΕ έχει γνωστοποιήσει ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία, επισημαίνει ότι «η εργασιακή εφεδρεία οδηγεί απευθείας στην απόλυση, χωρίς τις ελάχιστες πρόνοιες της εργασιακής νομοθεσίας». Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «πανικόβλητη δεν διστάζει να παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, νόμους και κανονισμούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόγνωση».

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αν και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γ. Ανωμερίτης, μιλώντας στο ΔΣ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ δεν κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις.

«Η κυβέρνηση μπροστά στην υλοποίηση των σχεδίων της δεν σέβεται τίποτα. Καταργεί τις Διεθνείς και Εθνικές Συμβάσεις, καταργεί το Σύνταγμα, καταφεύγει στη βία και την τρομοκρατία. Με τα μέτρα που ανακοίνωσε, οδηγεί σε απολύσεις ακόμη και μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, καταργώντας το 2011 ένα θεσμό που κατακτήθηκε από την κοινωνία και τους εργαζόμενους έναν αιώνα πριν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

.