Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη: Καρχιμάκης και Ξυνίδης είχαν από κοντά τον Τσετίν για να μην καταψηφίσει το χαράτσι

"Υψηλή τάση" υπήρχε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή για το νέο φόρο στα ακίνητα, αλλά εκτιλύχθηκε ένα θρίλερ με την ψήφο του μειονοτικού βουλευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ
"ΕΘΝΟΣ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Την περασμένη Τρίτη σχεδόν όλα τα διεθνή ΜΜΕ είχαν γυρίσει τις κεραίες τους προς την ελληνική Βουλή. Εκαναν ζουμ στην αίθουσα της Ολομέλειας και ανέμεναν με... απίστευτο ενδιαφέρον την ψηφοφορία για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και τα... πράσινα βόλια.

Την ίδια στιγμή, οι γνωρίζοντες χρόνια και ζαμάνια την "ψυχολογία" των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έπιναν χωρίς άγχος τον καφέ τους σε κοντινά γραφεία. Και είχαν απόλυτο δίκιο, αφού μόλις ο Πετσάλνικος πήρε την... κουδούνα για να αρχίσει η ψηφοφορία, άπαντες μπήκαν στην αίθουσα εμφανώς αποφασισμένοι. Οχι ότι δεν στέγνωσε η γλώσσα συνεργατών του πρωθυπουργού από το μπίρι μπίρι σε βουλευτές που σκέφτονταν το χαράτσι κι άλλαζαν θέμα!

Ο Καρχιμάκης, για παράδειγμα, άρχισε τη... διαβούλευση με Γιάννη Βούρο, συνέχισε με Κεγκέρογλου, Τσετίν (τον είχε από κοντά και ο Ξυνίδης) και άλλους. Το ότι προσήλθε στην Ολομέλεια χαμογελαστός, όπως και οι Εξαρχος, Πρωτόπαπας, έδειχνε απολύτως το κλίμα... Αλλά καλού-κακού είχαν ακροβολιστεί υπουργοί για ζύμωση μέχρι και στο και πέντε! Η Διαμαντοπούλου δεν άφησε βουλευτή που να μη χαιρετήσει (έχει και ανοιχτά θέματα στην Παιδεία), ξεκινώντας από τα πρώτα έδρανα και φτάνοντας μέχρι τη γαλαρία.

Εκεί στη γαλαρία, πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να βρει τη Βάσω Παπανδρέου ο Ευ. Βενιζέλος όταν κατέβηκε από το βήμα - για άλλο θέμα όμως... Τη ρώτησε (σ.σ.: είναι πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή) πότε μπορεί να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2012 και άλλα... χίλια νομοσχέδια εντός Οκτωβρίου. Στο "πηγαδάκι" Κουκουλόπουλος, Σκανδαλίδης, Τόνια Αντωνίου και παραδίπλα ο "μόνιμος" (όταν δεν έχει ομιλία) της γαλαρίας, Ρέππας...

 
Πηγή:  http://www.ethnos.gr/