Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αγιασμός στο «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Τελέστηκε το πρωί παρόντος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκης, των αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ



Τελέστηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 ο αγιασμός για την έναρξη του προγράμματος «Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς» του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος («ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ») του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τη νέα λειτουργική περίοδο (Σεπτέμβριος 2011 – Ιούνιος 2012), σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανακούφιση και η φροντίδα των απόρων πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ στο πλαίσιό του έχει συσταθεί και Γραφείο Εθελοντισμού από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα συμμετοχή εθελοντριών, οι οποίες δήλωσαν έτοιμες να προσφέρουν τα μέγιστα για την επίτευξη και την ενίσχυση του σκοπού αυτού.


Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Ειρηναίος και τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, οι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αντώνης Βαμβακερός και κ. Χρήστος Γερακόπουλος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, κ. Χρήστος Κατσαντούρας και η υπεύθυνη της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς του Πολυκοινωνικού, κ. Νίτσα Κεραμιτσίδου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε την αυξημένη σημασία του ρόλου του γυναικών στον τομέα του εθελοντισμού, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προέτρεψε τις γυναίκες να αναλάβουν πολύπλευρη και ουσιαστική συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής απασχόλησης και δράσης.

Με τη σειρά του, ο κ. Κατσαντούρας, αναφερόμενος στην ίδρυση του Γραφείου Εθελοντισμού, προέτρεψε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην λειτουργία του προσφέροντας τόσο υπηρεσίες όσο και υλικά αγαθά, τα οποία είναι αναγκαία για την καθημερινότητα ενός μέρους των συμπολιτών μας.

.