Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι συναντήσεις του Γ. Πεταλωτή το Σάββατο στην Κομοτηνή

Μεταξύ άλλων είδε αντιπροσωπεία του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, της «ΣΕΛΜΑΝ», της  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κλπ κλπ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 



Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, στην Κομοτηνή.

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με κοινή αντιπροσωπεία του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης όπου συζητήθηκαν θέματα, τοπικά και κλαδικά, των επαγγελμάτων υγείας.

Στη συνέχεια ο κ. Πεταλωτής συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Ροδόπης «Ορφέας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα ζητήματα που τέθηκαν από τους εργαζομένους αφορούσαν στην βιωσιμότητα του Κέντρου Πρόληψης, στη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες και συγκεκριμένες ρυθμίσεις του υπό ψήφιση νέου «Κώδικα Ναρκωτικών». Τέθηκαν, επίσης, σχετικά ζητήματα που πρέπει να προωθήσει η Πολιτεία και συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης τους.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε, για άλλη μια φορά, την εξαιρετική σημασία του Κέντρου στην πρόληψη για την περιοχή μας και πρότεινε τη διεύρυνση του με συγκεκριμένες δράσεις.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του και ανάδειξης του Τμήματος ως πρότυπης πανεπιστημιακής Σχολής. Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του στα ΤΕΦΑΑ και ζήτησε μεγαλύτερη διασύνδεση του με την τοπική κοινωνία, όπως και όλου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση και το Σωματείο εργαζομένων της «ΣΕΛΜΑΝ» για ζητήματα στήριξης της επιχείρησης και διεκδίκησης των πρώτων υλών που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Ακόμα, στη συνάντηση του κ. Πεταλωτή με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, διερευνήθηκαν προτάσεις και τρόποι συνεργασίας για την βελτίωση παροχής αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ροδόπης.

Στη συνάντηση του με εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Πολιτών Δανειοληπτών – Καταναλωτών συζητήθηκαν πρακτικές προστασίας των δικαιωμάτων τους, ως Δανειοληπτών, από τις Τράπεζες.

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής συναντήθηκε με το Δ.Σ του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ν. Ροδόπης συζητώντας για δράσεις του συνεταιρισμού που στόχο έχουν την ανάδειξη και την υποστήριξη του τοπικού μελιού προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της περιοχής και να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο η αξιοποίηση του ζωτικού και φυτικού πλούτου που παράγεται στη Ροδόπη.

«Οι δράσεις του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού» σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, «καθώς και δράσεις άλλων Συνεταιρισμών της Ροδόπης μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας και να γίνουν πόλος δύναμης για την περιοχής μας. Πρέπει όλοι να σταθούμε αρωγοί και να δώσουμε ώθηση στους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την μελισσοκομία και όχι μόνο».

.