Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απόψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό

Θα επαναληφθεί το περσινό θαύμα, όταν και πάλι στην πρεμιέρα της εβρίτικης ομάδας στην έδρα της για το πρωτάθλημα της Α1 Βόλεϊ νίκησε τους πρωταθλητές ερυθρολεύκους;

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Πέρυσι την ήττα στην πρεμιέρα από την Κηφισιά ακολούθησε ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού στην Αλεξανδρούπολη, όπου και τότε ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός. Μια εβδομάδα πριν ο Εθνικός έχασε και πάλι με 3-1 στην Κηφισιά, αύριο υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 7μμ (live Nova). Αραγε η ιστορία επαναλαμβάνεται; Οι προληπτικοί μπορεί να λένε ότι οι οιωνοί ευνοούν για μια νέα έκπληξη. Όμως ο αθλητισμός δεν είναι έτσι.
Μια νίκη επί του Ολυμπιακού, κάθε άλλο παρά δεδομένη μπορεί να θεωρείται όμως ο Εθνικός έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ζημιάρης απέναντι τους ερυθρόλευκους. γιατί όχι και τώρα; Το απόγευμα της Δευτέρας το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης θα φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί στην πρώτη φετινή επίσημη εμφάνιση του Εθνικού μπροστά στο κοινό του την κόντρα με τον Ολυμπιακό.
Πρωταρχικός στόχος των παικτών του Γιάννη Ανδρεάδη είναι να αποδώσουν καλό βόλεϊ, να παρουσιάσουν ένα αξιόμαχο σύνολο για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου, και από εκεί και πέρα. ότι ήθελε προκύψει. Το μυστικό είναι να βρεθεί σε καλή μέρα η υποδοχή των Εβριτών, να αποφευχθούν τα αβίαστα λάθη και να εκμεταλλευθούν από την άλλη, οι όποιες αδυναμίες του αντιπάλου. Μετά. ποιος ξέρει;
Αγωνιστικά, σε σχέση με πέρυσι, αρκετά έχουν αλλάξει και στις δυο ομάδες. Ο Εθνικός, που φέτος στηρίζεται σε Εβρίτες, με την προσθήκη των Γκονζάλες , Κιρόζ, στο βασικό του σχήμα θα έχει μόνο τους Σιδηρόπουλο και Κουμεντάκη, ενώ ο Ολυμπιακός μόνο τον Ανδρεάδη και το λίμπερο Κουζούνη , επομένως. οι συγκρίσεις δεν έχουν και μεγάλη αξία.
Οι άνθρωποι του Εθνικού απευθύνουν κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό της πόλης να δώσει βροντερό παρόν στο κλειστό γυμναστήριο (7μμ) για να βοηθήσει τις προσπάθειες των αθλητών του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης
Τι έγινε πέρυσι
Τα σετ: 25-19, 26-24, 21-25, 31-29.
Εθνικός: Ράιτς 22 (19/35 επ., 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 10 (7/18 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο, 68% υπ. - 42% άριστες), Σιδηρόπουλος 2, Γραμματικάκης 2 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τέσιτς 14 (6/9 επ., 7 μπλοκ), Αλ Ναμπχάν 18 (12/19 επ., 2 μπλοκ, 4 άσοι 82% υπ. - 73% άριστες) ,Κωνσταντινίδης -λ 70% υπ. - 51% άριστες) / Δαλακούρας Α., Γεωργιάδης.
Ολυμπιακός: Ντεσπέιν 27 (19/29 επ., 3 μπλοκ, 5 άσοι, 74% υπ. - 52% άριστες), Ζέκοφ 2, κραλ 6 (4/11 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 18 (10/26 επ., 6 μπλοκ, 2 άσοι), Γιαμπλόνσκι 12 (11/27 επ., 1 άσο, 67% υπ. - 53% άριστες), Κουζούνης -λ 68% υπ. - 52% άριστες) / Σωτηρίου 2, Παπάζογλου 5 (4/5 επ.), Κοκκινάκης, Φράγκος, Φιλίποβ.

Οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής
Η παράδοση τηρήθηκε στο PAOK Sports Arena, αφού ΠΑΟΚ και ΑΟ Κηφισιάς για μια ακόμη φορά (τέταρτη σε πέντε αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο) έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, με τον Δικέφαλο πιο ψύχραιμο στο φινάλε να παίρνει τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τον Ράφαελ, αλλά και τον Δημήτρη Ωρολογά που υπέστη θλάση στην προπόνηση της Παρασκευής με αποτέλεσμα ο Παπαδημητρίου να αφήσει τη φανέλα του λίμπερο στον Αγγελή και να περάσει ως δεύτερος ακραίος, αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τόλης Αρμενάκης (ο οποίος έπαιζε με πρόβλημα στη μέση) που τελείωσε το ματς με 38 πόντους!!!
Με τον Αντρέι Κράβαρικ να μένει εκτός αποστολής προκειμένου να πάρει ανάσες εν όψει και της εκτός έδρας αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ηρακλής κατάφερε να πετύχει το 2χ2 στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, επικρατώντας με 3-0 της Καλαμαριάς.

Οι κυανόλευκοι σε όλα τα σετ είχαν κόντρα από τους φιλοξενούμενους, αφού ναι μεν έπαιρναν διαφορές στο σκορ, αλλά οι παίκτες του Πάτρα με το γνωστό πείσμα τους έβρισκαν τον τρόπο για να μειώνουν, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν περισσότερο. Πρώτος σκόρερ για τον Ηρακλή ο 16άχρονος Τζιουμάκας με 15 πόντους, 5 εκ των οποίων ήταν από μπλοκ.
Στην πρεμιέρα έκανε την πρώτη έκπληξη της χρονιάς, επικρατώντας με 3-0 στην έδρα της Λαμίας στο πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία... Ο εκπληκτικός Παμβοχαϊκός απέδειξε ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, αφού στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του για την Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού σε ένα κατάμεστο γήπεδο με οπαδούς και των δύο ομάδων.