Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αλ. Μητρόπουλος και Γ. Βαρουφάκης σήμερα στην Ξάνθη

Έντονα πολιτικές, όσο και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που κυριαρχούν στην επικαιρότητα της πόλης, το απόγευμα της Δευτέρας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Έντονα πολιτικές, όσο και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που κυριαρχούν στην επικαιρότητα της πόλης, το απόγευμα της Δευτέρας.


Στο διάστημα που οι απεργίες έχουν σταματήσει και αναμένεται η εξαγγελία νέων κινητοποιήσεων, η κρίση και οι επιπτώσεις της αναμένεται ότι θα είναι στο επίκεντρο. Το απόγευμα στις 7, στο Δημοτικό Αμφιιθέατρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ φέρνει τον Καθηγητή Πανεπιστημίου, γνωστό εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο. Πρόεδρο της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους. με θέμα

Θέμα της εκδήλωσης είναι «Μνημόνιο- Συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα», ενώ θα έχει και συνεργάτες που θα αναφερθούν σε εξειδικευμένα ζητήματα και περιπτώσεις για απαντήσεις σε ερωτήματα. Αναμένεται ότι θα προσελκύσει αρκετό κόσμο καθώς θα είναι εκεί ο Γραμματέας του ΣΥΝ, ιδιωτικοί, δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, αρκετοί εκπαιδευτικοί αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Νωρίτερα το Σωματείο του Νοσοκομείου πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και Πορεία στους δρόμους της Ξάνθης για την κατάσταση στην Υγεία και, κυρίως, τα μισθολογικά αιτήματα του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Αργότερα, στις 8 μ.μ. πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο «Κρίσης Λεξιλόγιο» Οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν» Ο Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα στην άρθρωση ενός διαφορετικού λόγου από τους τεχνοκράτες της οικονομίας, σε μια πολιτική και όχι οικονομίστικη προσέγγιση της κρίσης χρέους και των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Το βιβλίο παρουσιάζει ο Γενικός Γραμματές Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/