Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

9.700 λαθραίοι στον Έβρο μόνο τον Οκτώβριο

«Η Ελλάδα κατάντησε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης, ο αριθμός έχει φτάσει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συνοροφυλάκων του Νομού

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Η Ελλάδα κατάντησε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης. Ο αριθμός εισόδου των παράνομων μεταναστών στον Εβρο έχει φτάσει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα και η κατάσταση δεν πάει άλλο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συνοροφυλάκων Νομού Εβρου. 

Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους υπευθύνους, μετά και τα τελευταία στοιχεία τα οποία ανεβάζουν τον αριθμό των λαθρομεταναστών σε πάνω από 9.700 άτομα που διήλθαν στη χώρα μας από τον Εβρο μόνο το μήνα Οκτώβριο.


«Αποτυχία»

«Η πολιτική που μας μετέτρεψε σε σιτιστές, νοσοκόμους, σταθμάρχες και εκδότες ταυτοτήτων του ενός μηνός για τους λαθρομετανάστες πρέπει να αλλάξει. Απέτυχε. Αντίθετα, κρίνεται απολύτως επιτυχημένη η διαφημιστική καμπάνια που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής, μιας και τη μια ημέρα είσαι λαθρομετανάστης και την επομένη είσαι με άδεια παραμονής ενός μήνα (που ανανεώνεται επ' άπειρον), έχεις δικαιώματα, αλληλέγγυους και καμία υποχρέωση», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Υπογραμμίζουν ακόμα: «Ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσiμα νούμερα, ενώ οι εικόνες που παρουσιάζουν οι πόλεις και τα χωριά του Εβρου μόνο ντροπή πλέον μας κάνουν να αισθανόμαστε».

.