Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Επισημοποιείται επί τουρκικού εδάφους η αδελφοποίηση Αρριανών και Οσμάγκαζι

Ο καταγόμενος από τη Δροσιά δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ προωθεί τη συνεργασία με την περιοχή της καταγωγής του στην Ροδόπη, καθώς άλλωστε από το ίδιο χωριό κατάγεται και ο νυν δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ


                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Βρέθηκε στην περιοχή μας για να γιορτάσει με τους γονείς του στη Δροσιά Ν. Ροδόπης το κουρμπάν μπαϊράμ, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει και τις απαραίτητες επαφές προωθώντας τη συνεργασία με δήμους του νομού μας. Ο λόγος για τον δήμαρχος Οσμάνγκαζι Προύσας Μουσταφά Νουντάρ, ο οποίος κατάγεται από τη Δροσιά του δήμου Αρριανών. Ο Μουσταφά Νουντάρ, πρώην βουλευτής Προύσας με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, εκλέχτηκε δήμαρχος για δεύτερη θητεία και διοικεί έναν δήμο με 950.000 κατοίκους. Η μουσουλμανική γιορτή τον βρήκε στην Ελλάδα, όπου δεν παρέλειψε να επισκεφτεί δήμους της Β. Ελλάδας, με αιρετούς των οποίων διατηρεί σχέσεις από προηγούμενα χρόνια. Εδώ του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και η ευχή του ήταν μία, “θέλω να βγει η Ελλάδα από αυτή την κατάσταση γιατί πιστεύω αν ο γείτονας μου είναι καλά είμαι και εγώ καλά. Με ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο η Ελλάδα να είναι επειδή είμαι από αυτά τα μέρη. Η υπόθεση της χώρας πρέπει να πάνω από κόμματα, έτσι θα λυθεί καλύτερα. Οι τελευταίες εξελίξεις με την κυβέρνηση συνεργασίας είναι καλές”.

Στο παρελθόν ο δήμαρχος με αποστολή μελών της δημοτικής του αρχής και δημοτών είχαν πραγματοποιήσει επαφές με φορείς περιοχών της Β. Ελλάδας, Δράμας, Σερρών, Καβάλας, Θεσσαλονίκης ακόμα και Έδεσσας, από όπου κατάγονται πολίτες του Οσμάνγκαζι Προύσας. Ο δήμος Οσμάνγκαζι έχει αδελφικές σχέσεις με δήμους σε όλα τα Βαλκάνια, σε Κροατία, Σκόπια, Βουλγαρία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμος κατοικείται από ανθρώπους καταγόμενους από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων. “Η πόλη έχει πολλούς μετανάστες από τα Βαλκάνια, από Κροατία, Σκόπια, Βουλγαρία, γι’ αυτό και κάθε χρόνο έχουμε συναντήσεις με τους κατοίκους  στα κράτη αυτά. Είχαμε συνεργασία με όλα τα κράτη των Βαλκανίων, εκτός από την Ελλάδα. Με αυτό το σκεπτικό βγαίνοντας ξεκίνησα επισκέψεις στην Ελλάδα, είπα να κάνουμε επαφές και αν μπορέσουμε να συνεργαστούμε με κάποιους δήμους. Ειδικότερα επειδή κατάγομαι από το νομό Ροδόπης σκέφτηκα να ξεκινήσω συνεργασίες από εδώ. Από αυτούς τους δήμους πρώτος είναι ο Δήμος Αρριανών γιατί είμαστε και από το ίδιο χωριό με τον δήμαρχο”, δήλωσε στο “Χ” ο δήμαρχος Μουσταφά Νουντάρ.

Το 2009 μέλη της δημοτικής ομάδας Οσμάνγκαζι Προύσας με επικεφαλής τον δήμαρχο είχε επισκεφτεί τον δήμο Κομοτηνής και είχε συνάντηση με τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη. Ο δήμαρχος Οσμάνγκαζι είχε προσκαλέσει αντιπροσωπεία του δήμου Κομοτηνής στον τουρκικό δήμο. Και μπορεί ο κ. Κοτσάκης να είχε αποδεχτεί την πρόσκληση στα λόγια λέγοντας μάλιστα ότι είναι ευκαιρία για μία συνεργασία πολιτιστική αλλά και δυνατότητες ανταλλαγής πληροφοριών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όμως η επίσκεψη αυτή δεν έγινε ποτέ.
 
Γι’ αυτό ο δήμαρχος προωθεί την αδελφοποίηση με τον δήμαρχο Αρριανών, “αυτό θα υλοποιηθεί σε 2 εβδομάδες. Θα καλέσουμε πρώτα να έρθουν στην περιοχή μας να δουν πως λειτουργούμε σαν δήμος και αν μπορούμε να βοηθηθούμε ο ένας με τον άλλο”, είπε ο κ. Ντουντάρ. Εκεί οι Έλληνες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το οικονομικό προφίλ της περιοχής, όπου ξεχωρίζουν οι δραστηριότητες αυτοκινητοβιομηχανιών, κλωστοϋφαντουργίας, υποδημάτων, γεωργικά μηχανήματα, έπιπλα, δέρμα, πλαστικό, και βιομηχανία μετάλλου.



Πηγή:  http://www.xronos.gr/