Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τρία stop στον Ντέμη για επιστροφή στην ΑΕΚ

Γιατί η επαναδραστηριοποίηση του αλεξανδρουπολίτη πρώην άσου της μπάλας στα διοικητικά του δικεφάλου δεν είναι εύκολη
 
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
 
 
Η επιθυμία του Νίκου Νοτιά να πραγματοποιηθεί… reunion μεταξύ των μετόχων του 2004 ώστε να αποφασιστεί από κοινού ποια λύση θα δοθεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ορθά ή μη, έφερε στο προσκήνιο διάφορα σενάρια που θέλουν την επαναδραστηριοποίηση του Ντέμη Νικολαΐδη με τα του «Δικεφάλου»…
   
Αλλοι το είπαν πιο δυνατά, άλλοι πιο σιγά. Αλλά είναι αλήθεια πως ο Τύπος αυτές τις ημέρες άφηνε ένα μικρό παράθυρο για πιθανή επιστροφή του Ντέμη στην Ενωση, χωρίς βέβαια να ομιλούν για ηγετική επανεμφάνισή του.

Παρ’ όλα αυτά όμως, ό,τι κι αν γράφτηκε, ό,τι κι αν κυκλοφόρησε, δεν έχει σοβαρή υπόσταση. Υπάρχει μια σειρά από λόγους για τους οποίους ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν πρόκειται να δραστηριοποιηθεί ουσιαστικά ξανά στην ΑΕΚ! Το ότι είναι θετικός να δώσει το παρών σε ένα πιθανό reunion είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία από το να αναλάβει πόστο και πάλι στην Ενωση, στη φημολογούμενη κυβέρνηση… κιτρινόμαυρης σωτηρίας που ενδεχομένως να βρίσκεται προ των πυλών!

Και μετράμε:
1. Βασικότερος λόγους από εκείνους που συναντούμε δεν είναι άλλος από τις αντιδράσεις των οργανωμένων (και πιθανότατα και των υπόλοιπων οπαδών). Ο Νικολαΐδης έφυγε ως αποτυχημένος και κατηγορούμενος για κακή οικονομική διαχείριση, με το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που έφερε στο φως της δημοσιότητας η σημερινή διοίκηση, να τον εκθέτει στα μάτια των «κιτρινόμαυρων» οπαδών. Επομένως, αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να επιστρέψει και να συσπειρώσει. Θα έχει πολλούς που θα σταθούν απέναντί του. Εξάλλου, ανοιχτές πληγές έχει και με τους συνδέσμους των οργανωμένων. Με την «Original» υπάρχει πρόβλημα εδώ και καιρό (αναρτήσεις στο σάιτ των οπαδών, πανό στο γήπεδο κ.ά.) ενώ και με τα υπόλοιπα κλαμπ βρίσκεται σε κόντρα (αακόμα και σε… δικαστικές διαμάχες!).
Από εκεί και πέρα:

2. Ο Νικολαΐδης φυσικά σκέφτεται και τις οικονομικές συγκυρίες στη χώρα και στην ΑΕΚ, που είναι τελείως διαφορετικές πλέον από εκείνες που υπήρχαν το 2004. Ξέρει ο Ντέμης πως δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο με τα σημερινά δεδομένα και αυτό είναι ένα σημείο που τον κάνει να σκέφτεται αρνητικά, ακόμα και αν θεωρητικά, με κάποιον τρόπο, ξεπερνιόταν το πρόβλημα της αποδοχής από τους οπαδούς.

3.
Η διαμορφωθείσα αγωνιστική κατάσταση με τον Νίκο Κωστένογλου προπονητή, είναι και αυτή μια μικρή παράμετρος που αξίζει να σημειωθεί. Μην ξεχνάτε πως ο Ντέμης ήταν εκείνος που έκρινε πως ο «πάτερ» δεν… κάνει για την ΑΕΚ και τον έδιωξε το καλοκαίρι του 2008…