Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αποτυχία των αστυνομικών στην Ροδόπη: έπιασαν τους λαθρομετανάστες, όχι και τον διακινητή τους

Ξέφυγε ο διακινητής που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο αλλά κατάφερε να ξεφύγει από τους συνοριοφύλακες των Σαπών και τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Κομοτηνής

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το βράδυ, στον Ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, έντεκα λαθρομετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας διακινητής, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται. Δέκα από τους λαθρομετανάστες υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Ιράν.

Συγκεκριμένα, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός το εγκατέλειψε λίγα μέτρα μετά και εκμεταλλευόμενος το σκότος της περιοχής διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα έντεκα λαθρομετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα Αττικής, ενώ οι πινακίδες του έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα ζεύγος πινακίδες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

.