Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Είναι οριστικό: τρεις οι συνδυασμοί για το Επιμελητήριο Ξάνθης

Ολο το παρασκήνιο για τις επιμελητηρειακές εκλογές μετά και την δημοσιοποίηση του επίσημου χρίσματος της ΝΔ το απόγευμα της Τρίτης

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ



Η Νέα Δημοκρατία έκανε γνωστή αργά το απόγευμα της Τρίτης την επίσημη υποστήριξή της στο συνδυασμό του Στέλιου Μωραΐτη, όπως αναμενόταν τις τελευταίες μέρες.

Με το χρίσμα, πλέον, της Νέας Δημοκρατίας και με την, εκ των προτέρων, δέσμευση του Σπύρου Κάλφα ότι συντάσσεται μαζί του, ο Στέλιος Μωραΐτης προχωρά στην κατάρτιση του συνδυασμού του μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία. Η απόφαση ήταν απολύτως αναμενόμενη τις τελευταίες μέρες και η ένταξη του Σπύρου Κάλφα στο συνδυασμό του Στέλιου Μωραΐτη είχε ουσιαστικά «κλειδώσει» από τη στιγμή που δεσμεύτηκε για ενίσχυση του συνδυασμού που θα έχει το χρίσμα.

Κατά τα άλλα, δεν έχει γίνει γνωστό αν όλα τα μέλη της παρούσας διοίκησης συμμετέχουν στο νέο συνδυασμό που καταρτίζεται. Κάποιες προθέσεις απόσυρσης από το σκηνικό ακούστηκαν για κάποια από τα μέλη της σημερινής διοίκησης που ανήκουν στην πλειοψηφία, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο μέχρι την τελική κατάθεση του συνδυασμού.

Ο ρόλος Σγουρίδη στην άλλη πλευρά

Κατά τα άλλα, στο παρασκήνιο μετατίθεται μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος, καθώς οι κινήσεις όσων δεν βρίσκονται στο προσκήνιο καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό εξελίξεις και υποστήριξη. Ένα από τα πρόσωπα που συζητούνται είναι αυτό του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του XanthiPress.gr για τη στάση του στις εκλογές του Επιμελητηρίου ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να εμπλακώ στις εκλογές. Είναι γνωστή η συμπάθεια και προτίμησή μου στο Σωτήρη Τσιακίρογλου αλλά μέχρις εκεί» που παρά την επιθυμία που εκφράζει είναι σαφές ότι παίρνει θέση, όπως αναμενόταν, μακριά από τον «επίσημο» υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Ασφαλείς εκτιμήσεις θα ήταν δυνατόν να υπάρξουν πριν την κατάρτιση των συνδυασμών. Αυτό που μπορεί να ανακόψει, βέβαια, την πορεία προς τις εκλογές είναι οι πιθανολογούμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.