Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Πεταλωτής επιβεβαιώνει ότι πάμε ολοταχώς για εκλογές

Κατέκλυσε τις εφημερίδες με δελτία Τύπου για ενέργειες που έκανε για την Κομοτηνή και τους Κομοτηναίους ώστε να διαφημιστεί στους ψηφοφόρους του

        ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ



Σειρά συναντήσεων που αφορούν μείζονα ζητήματα της Κομοτηνής είχε τις προηγούμενες μέρες ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο Γιώργος Πεταλωτής συναντήθηκε, τη Δευτέρα 31/10/2011, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) κ. Φωτάκη σχετικά με την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, έργο πνοής για την περιοχή μας, αξίας 50.000.000 ευρώ.

Ο κ. Πεταλωτής ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τις φάσεις κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και για το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Διαπιστώθηκε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης Τεχνικού Συμβούλου για την προσαρμογή και έγκριση των μελετών στα δεδομένα του νέου Νοσοκομείου.

Συμφωνήθηκε ακόμη η άμεση επίσπευση των τεχνικών αναγκών και των χρονοβόρων φάσεων (αδειοδοτήσεις πάσης φύσεως, δημοπράτηση, προσυμβατικός έλεγχος κλπ). Ο Γιώργος Πεταλωτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου και δήλωσε την ότι «αποτελεί προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας η δημιουργία ενός νοσηλευτικού ιδρύματος αντίστοιχου των αναγκών της Ροδόπης».

Ο Γιώργος Πεταλωτής είχε επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), κα Μένη Μαλλιώρη σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Διαπιστώθηκε ότι οι υποδομές είναι διασφαλισμένες από το Νοσοκομείο Κομοτηνής και διερευνήθηκαν τρόποι στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, λόγω του περιορισμού των προσλήψεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Στόχος είναι η συστηματική λειτουργία των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ και στην Κομοτηνή και η οριστική εξάλειψη της «λίστας της ντροπής» των χρηστών ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή.

Ακόμη, ο Γιώργος Πεταλωτής είχε ειδική σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την επισκευή και αξιοποίηση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Οι προκαταρκτικές ενέργειες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη ολοκληρώθηκαν, ενώ ο Γιώργος Πεταλωτής ζήτησε την επιτάχυνση της σύμφωνης γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τροποποίηση της παλαιάς μελέτης και την έναρξη του έργου.

Τέλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωσταντίνου, το Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη και τη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Μαρία Καλτσά για τη μετεγκατάσταση των κατοίκων του Αλάν Κουγιού.

Ήδη, σε προηγούμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη διασφαλίστηκε η καταβολή της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση, καθώς το εν λόγω ποσό έπρεπε να καταβληθεί μέχρι την 11η Νοεμβρίου και η όποια καθυστέρηση θα σήμαινε την άρση της απαλλοτρίωσης και ουσιαστικά τη ματαίωση της μετεγκατάστασης.

Το κρίσιμο όμως, αυτό έργο δεν θα περιοριστεί στην ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και σε απλή μετεγκατάσταση, αλλά θα περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη και πιλοτική ρυμοτομική και οικιστική αναβάθμιση της περιοχής μέσω της ένταξης στο πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στόχος παραμένει η αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του Αλάν Κουγιού με οικιστικές δομές και πρόνοια για την υγεία, και την εκπαίδευση των συμπολιτών μας αλλά και η εν γένει αναβάθμιση της ζωής και της καθημερινότητας όλων των Κομοτηναίων.
 
.