Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Διχάζει ο διευθυντής της Δημ. Επιχείρησης Υδρευσης Αλεξανδρούπολης

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση με αφορμή την τοποθέτηση συγκεκριμένου υπαλλήλου της ΔΕΥΑΑ 
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης και την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση με αφορμή την τοποθέτηση συγκεκριμένου υπαλλήλου της ΔΕΥΑΑ στη θέση του γενικού διευθυντή. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γρηγοριάδης μιλώντας στον STATUS RADIO 94,2 τόνισε πως για τον συγκεκριμένο υπάλληλο στο παρελθόν διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση για συγκεκριμένα παραπτώματα. Από τις κατηγορίες έχουν εκπέσει μετά από δικαστικές διαδικασίες οι 4 όχι όμως και η 5η που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο βάση της οποίας ο εν λόγω υπάλληλος ζημίωσε την δημοτική επιχείρηση με 9 εκ. δραχμές. Εκτός αυτού ο κ. Γρηγοριάδης κατήγγειλε πως η τοποθέτηση έγινε επειδή ο μηχανικός έχει συγγενική σχέση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, πήρε θέση και ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί Πάμε Μπροστά Γιώργος Ραπτόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ. Ο κ. Ραπτόπουλος, υπερασπίστηκε την απόφαση της ΔΕΥΑΑ , κατηγορώντας παράλληλα την παράταξη Γρηγοριάδη για τον τρόπο που διοικήθηκε η δημοτική επιχείρηση. Σε αντίθεση με τον κ. Γρηγοριάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει ληφθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως απλώς δεν έχει υπάρξει μέχρι αυτή την στιγμή απάντηση. Εξάλλου συμπλήρωσε πως πριν ληφθεί η τοποθέτηση του μηχανικού στην συγκεκριμένη θέση εξετάστηκε αν υπάρχει νομικό ζήτημα.

Την δική του θέση παρουσίασε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Ουζουνίδης. Ξεκαθάρισε πως ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός μιας και δεν διαπιστώθηκε κανένα νομικό κώλυμα. Παράλληλα τόνισε πως είχαν ενημερωθεί όλοι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΑ που έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου ότι μπορούν να διεκδικήσουν την θέση του γενικού διευθυντή, συμπληρώνοντας πως μόνο ο συγκεκριμένος υπάλληλος εκδήλωσε ενδιαφέρον.


Πηγή:  http://www.statusradio.gr/