Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Έπιασαν άλλους τρεις διακινητές στον Έβρο, ο ένας ανήλικος!

Απετράπη η είσοδος στη Χώρα σε 42 περίπου λαθρομετανάστες


ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ;

Συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο (12/13-11-2011), στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων και του Δίλοφου – Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο Παλαιστίνιοι ηλικίας 20 και 17 ετών και ένας 37χρονος Τούρκος, οι οποίοι προωθούσαν συνολικά στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ λαθρομετανάστες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των καθημερινών αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται από ομάδες αστυνομικών, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν:

- Προχθές (12-11-2011) το απόγευμα, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων – Έβρου, ο 37χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο πεζός, λόγω χαμηλής στάθμης, ένα λαθρομετανάστη, υπήκοο Σομαλίας.

- Χθες (13-11-2011) το απόγευμα, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων – Έβρου, ο 17χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε λαθρομετανάστες. Τρεις από τους διακινούμενους είναι Σομαλοί και δύο Παλαιστίνιοι.

- Χθες (13-11-2011) το βράδυ, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου – Έβρου, ο 20χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δύο λαθρρομετανάστες. Ο ένας από τους διακινούμενους είναι Αφγανός και ο άλλος Παλαιστίνιος.

Με την σύλληψη των τριών διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους 42 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά 198 διακινητές λαθρομεταναστών.

.