Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Με τρεις Εβρίτες ξεκίνησε η Εθνική Βόλεϊ για το Προολυμπιακό

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση των διεθνών ενόψει της προσπάθειας για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2012

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με την συμμετοχή τριών αθλητών από τον Έβρο (Ανδρεάδης,Κουμεντάκης,Τζούριτς) η Εθνικής ομάδα βόλεϊ των ανδρών ξεκίνησε την Κυριακή από το κλειστό του Ρέντη την πορεία της προς το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε την πρώτη του συγκέντρωση εν όψει των επίσημων αγώνων του στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Γαλλίας (23-27/11) και την προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού του παγκοσμίου αθλητισμού.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα της «κυανόλευκης» ομάδας το βόλεϊ του Έβρου έχει τη δική του εκπροσώπηση με την παρουσία του Ανδρέα Ανδρεάδη, του Ραφαήλ Κουμεντάκη αλλά και του «δικούς» μας Δημήτρη Τζούριτς που διαπρέπει στο Καμπιονάτο με την φανέλα της Τρεντίνο.

Στην πρώτη συγκέντρωση το κλίμα ήταν καλό και άπαντες δήλωσαν έτοιμοι να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες πρόκρισης που τους αναλογούν.

Ο Ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας Αλέκος Λεώνης κατά την ομιλία του προς τους διεθνείς μας υπογράμμισε «Μετά από καιρό μαζεύεται η εθνική ομάδα και είμαστε σχεδόν «κομπλέ». Θα ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση, καθώς, σε πρώτη φάση θα δώσουμε δύο δυνατά παιχνίδια με ομάδες υψηλού επίπεδου. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».

Μιλώντας για το νέο ξεκίνημα και τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας ο Ανδρέας Ανδρεάδης υπογράμμισε «Είμαστε σε όμιλο με δυνατές ομάδες. Η Γαλλία που είναι γνωστή εδώ και χρόνια και η Γερμανία που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό και αξιόμαχο σύνολο. Να παίζουμε καλό βόλεϊ και από εκεί και πέρα αν έρθουν τα αποτελέσματα και η πρόκριση θα είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Δυστυχώς έχουμε να παίξουμε σε τέτοια παιχνίδια υψηλού επιπέδου αρκετό καιρό λόγω απουσίας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και του Παγκόσμιο Λίγκ».

Ο Αλεξανδρουπολίτης κεντρικός του Ολυμπιακού στη συνέχεια τόνισε «Πραγματοποιούμε ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα με νέους παίκτες. Μετά το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά έχουμε στόχο να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην Ευρωλίγκα και βεβαίως να πάρουμε την πρόκριση προς τα τελικά του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα. Η βάση της Εθνικής θα πρέπει να αποτελείται από 16 με 18 αθλητές προκειμένου να δουλέψουν τα επόμενα χρόνια προκειμένου να αποκτήσουν ομοιογένεια και να υπάρχουν οι απαραίτητοι αυτοματισμοί,. Βασικό όμως συστατικό θα πρέπει να είναι η παραμονή στην ομάδα του προπονητή για τουλάχιστον τρία χρόνια για να δουλέψει με τους παίκτες και για να δείξει το έργο του».

Μοναδικός απόντας, ωστόσο απόλυτα δικαιολογημένος ήταν ο Κώστας Χριστοφιδέλης που βάφτιζε την κόρη του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός από τις προπονήσεις που θα πραγματοποιεί στο κλειστό του Ρέντη, έχει προγραμματίσει και φιλικό την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό προκειμένου οι παίκτες να δεθούν όσο μπορούν περισσότερο και να αποκτήσουν ομοιογένεια στο παιχνίδι τους.

Οι διεθνείς που έχουν κληθεί είναι οι Κώστας Χριστοφιδέλης, Δημήτρης Τζούριτς, Τάσος Ασπιώτης, Γιώργος Πετρέας, Ντμίτρι Φιλίποφ, Κώστας Προύσαλης, Θεόκλητος Καριπίδης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Σμαραγδής, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Αχιλλέας Παπαδημητρίου και Μενέλαος Κοκκινάκης.

Στο προπονητικό τιμ είναι ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Παπαγεωργίου, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης, ο γυμναστής Κυριάκος Μουντεσίδης και ο φροντιστής Ρήγας Ρηγόπουλος.

Στον προ-Ολμυπιακό Όμιλο της Γαλλίας μαζί με την Εθνική μας συμμετέχουν η Γαλλία (διοργανώτρια), η Τσεχία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Λετονία.

Στον άλλον Όμιλο συμμετέχουν η Σλοβενία (διοργανώτρια), Τουρκία, Εσθονία, Αυστρία και Μαυροβούνιο, ενώ στον 3ο Όμιλο η Κροατία (διοργανώτρια), Φινλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ολλανδία και Ουκρανία.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/