Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα για τους άνδρες του ΓΑΣ Κομοτηνή

Πλήρωσε βολές και κακή διαιτησία απέναντι στο Πευκοχώρι, με αποτέλεσμα να χάσει 76-68

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, καθώς ηττήθηκε από την Ευρώπη 87΄ (Πευκοχώρι) με 76-68, πληρώνοντας το κακό δεύτερο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε, το πολύ κακό ποσοστό στις βολές (12/27) αλλά και την τραγική διαιτησία, που δυστυχώς έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος από το δίδυμο Τσιρτσιμάλη- Τζήμα.


Ιδανικό ξεκίνημα για ΓΑΣ

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον ΓΑΣ, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας εκπληκτική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους ψηλούς κατάφερε να προηγηθεί με 14-24. Ο Βελή έπαιζε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Παναγιωτόπουλο ενώ ο Σταμπουλής προκαλούσε πολλά προβλήματα στους αντίπαλους ψηλούς. Ο ΓΑΣ βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 12 πόντους (8-20), δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκπνοή του δεκαλέπτου, ο Καδήρ με δίποντο έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα


Καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο

Όσο καλό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τον ΓΑΣ, τόσο κακό ήταν το δεύτερο. Οι παίχτες του Χατζηνικολάου έπαθαν μπλακ άουτ επιθετικά, οι γηπεδούχου άρχισαν να πιστεύουν ξανά στη διεκδίκηση της αναμέτρησης και γρήγορα η διαφορά εξαλείφθηκε. Χαρακτηριστικό βέβαια της κακής διαιτησίας ήταν το γεγονός πως στα πρώτα 3 λεπτά ο ΓΑΣ είχε χρεωθεί ήδη με 5 ομαδικά φάουλ σε αντίθεση με το Πευκοχώρι, που παρά τη σκληρή άμυνα, δεν είχε χρεωθεί με φάουλ Στο 15΄ ο Καδήρ χρεώθηκε με το τρίτο προσωπικό του φάουλ. Με τρίποντο του Μουρίκη, το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (28-28) ενώ ισόπαλες οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (34-34).


Στο ίδιο μοτίβο και το τρίτο δεκάλεπτο

Αμφίρροπο ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι καλές στο επιθετικό κομμάτι αλλά ευάλωτες στο αμυντικό. Ο ΓΑΣ κυρίως με τον Σταμπουλή στεκόταν καλά επιθετικά αλλά δεν ήταν εξίσου καλά στο αμυντικό κομμάτι, που ήταν και το όπλο της ομάδας στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο 28΄ οι διαιτητές της αναμέτρησης ανακάλυψαν αντιαθλητικό φάουλ , που χρεώθηκε ο Βαρλάς , απόφαση η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.


Ολοκληρώθηκε η σφαγή στο τέταρτο δεκάλεπτο

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΓΑΣ είχε κενά διαστήματα, είχε πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (15 στο σύνολο), κακό ποσοστό στις βολές και στο τέλος στηριζόταν επιθετικά μόνο στον Χασάν. Αλλά από την άλλη, όταν η ομάδα προσπάθησε να κάνει το come back και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, συγκεκριμένα στο 66-58, δεν δίνεται καθαρό φάουλ στον Χασάν, χρεώνεται με βήματα και στη συνέχεια δίνεται η πρώτη τεχνική ποινή στον Χατζηνικολάου ενώ ακολούθησε και δεύτερη στον πάγκο λίγα λεπτά αργότερα. Η ήττα με 76-68 ήρθε φυσιολογικά με όλα αυτά που συνέβησαν ,ωστόσο η απογήτευση όλων στον ΓΑΣ ήταν έκδηλη, όχι μόνο από την μέτρια παρουσία στο παρκέ αλλά κυρίως από την αντιμετώπιση από τους διαιτητές της αναμέτρησης. Οι παίχτες υποσχέθηκαν περισσότερη δουλειά στην προπόνηση, έτσι ώστε να επιστρέψουν γρήγορα στις νίκες.


Πευκοχώρι - ΓΑΣ Κομοτηνή 76-68

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 34-34, 55-49, 76-68.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Πλατής): Παναγιωτόπουλος 15, Μουρίκης 18 (2), Τσίκινας 2, Δεληγιάννης 14 (2), Μπουίντας Γ. 16, Καράς, Χολογκούνης, Τριφτανίδης 2, Τζαμτζίδης 2, Κόκουρας 7, Παντελέρης, Μπουίντας Λ.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Χατζηνικολάου): Βαρλάς, Σκεμπή, Λεχούδης 10 , Ντίνας 3, Μήτσου 2, Μίκιτς 8 (1), Σταμπουλής 18 (1), Βελή Χασάν 19 (2), Χαλίλ 8.



Τα αποτελέσματα:

Πευκοχώρι ΓΑΣ Κομοτηνή 76-68

Απόλλων Καλαμαριάς - Αργοναύτης 70-72

Ορφέας Ν. Σκοπού - Δόξα Πεύκων 77-70

Μέγας Αλέξανδρος - Τιτάνες Δράμας 64-77

Ιωνικός Ιωνίας - Ελευθερούπολη 70-63

Μαντουλίδης - Κένταυρος 83-71


Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

ΓΑΣ Κομοτηνή 7

Δόξα Πεύκων 7

Ορφέας Ν. Σκοπού 7

Τιτάνες Δράμας 7

Ιωνικός Ιωνίας 7

Αργοναύτης 6

Πευκοχώρι 6

Μαντουλίδης 6

Κένταυρος Καλλικράτειας 5

Ελευθερούπολη 5

Απόλλων Καλαμαριάς 5

Μέγας Αλέξανδρος 4



Η επόμενη αγωνιστική(5η, 27/11):

ΓΑΣ Κομοτηνή - Απόλλων Καλαμαριάς

Αργοναύτης - Ορφέας Ν. Σκοπού

Δόξα Πεύκων - Μέγας Αλέξανδρος

Τιτάνες Δράμας - Ιωνικός Ιωνίας

Ελευθερούπολη - Μαντουλίδης

Κένταυρος - Πευκοχώρι.



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/