Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ωχ! Το 2011 φεύγει με μεταλλαγμένη & πιο επικίνδυνη τη γρίπη των πτηνών

Την αντίδραση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας προκάλεσε παραμονή Πρωτοχρονιάς η δημιουργία μετάλλαξης του ιού Η5Ν1, ο οποίος την χρονιά που φεύγει άφησε νεκρούς και στην Θράκη
      ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε το Σάββατο σε ανακοίνωσή του "έντονη ανησυχία" για τις εργαστηριακές έρευνες για ένα μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των πτηνών.

Ολλανδικό εργαστήριο με επικεφαλής τον Ρον Φουσιέ στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Εράσμους του Ρότερνταμ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε, για πρώτη φορά, μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 η οποία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και κατά συνέπεια στον άνθρωπο.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποίησε για τον συγκεκριμένο ιό και το πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν. Και οι δύο έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Κέντρα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ).

"Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις (των εργαστηρίων) προκαλούν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους και κακή χρήση που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες έρευνες", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Επίσης ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των εργασιών αυτών.

"Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι έρευνες υπό κατάλληλες συνθήκες πρέπει να συνεχιστούν ώστε να ενισχυθούν οι απαραίτητες γνώσεις για την μείωση των κινδύνων από τον ιό Η5Ν1", καταλήγει η ανακοίνωση.


Ένας νεκρός στην Κίνα

Ένας 39χρονος άντρας από την επαρχία Γκουάνγκντονγκ της νότιας Κίνας, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μια εβδομάδα πέθανε το Σάββατο από τη γρίπη των πτηνών.

Ο άντρας που ζούσε στην Σεντζέν κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ο ασθενής ήταν θετικός στο ιό Η5Ν1.

Η επίσημη εφημερίδα της Γκουανγκντονγκ ανέφερε πως 120 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον άντρα αυτόν δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Περίπου πριν από 10 ημέρες, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ θανάτωσαν 17.000 κοτόπουλα σε αγορά πουλερικών και απαγόρευσαν όλες τις εισαγωγές από την Κίνα για 21 ημέρες, όταν ένα κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στον ιό Η5Ν1.

.