Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτοί οι δρόμοι στην ορεινή περιοχή της Θράκης, παρά τα χιόνια

Η κακοκαιρία χτύπησε παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά δεν προξένησε ιδιαίτερα προβλήματα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Κακοκαιρία έπληξε την ορεινή περιοχή της Ξάνθης από τα ξημερώματα του Σαββάτου 31-12-11.

Η χιονόπτωση που ήταν έντονη στις περιοχές του Δήμου Μύκης και της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούολης, δεν προξένησαν ιδιαίτερα προβλήματα χάρη στην έντονη κινητοποίηση και ετοιμότητα των μηχανημάτων και του αρμόδιου προσωπικού της Περιφέρειας και των οικείων Δήμων.

Το χιόνι στην περιοχή των Θερμών έφτασε τους 20 πόντους ενώ σε χαμηλότερα σημεία, κοντά στον Εχίνο αλλά και στην πλευρά του Λυκοδρομίου έφτασε τους 5 πόντους ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώθηκαν κυρίως στο 21ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ξάνθης-Συνόρων, στο ύψος του Εχίνου.


Ανοιχτοί δρόμοι στην ορεινή περιοχή.

Πάντως, το κεντρικό οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας (αλατιέρες και γκρέιντερ) έφτασαν μέχρι το μεθοριακό σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου, όπως ανέφερε στο XanthiPress.gr o Aντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όμως καλό είναι όλοι οι οδηγοί να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ορεινή Ξάνθης κάνουν λόγο για βελτίωση τις επόμενες μέρες, χωρίς χιονόπτωση αλλά παγετό τη νύχτα, ενώ σαφώς καλύτερες είναι για την πόλη της Ξάνθης.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/