Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ για τους εργαζομένους της Diana

Συγκέντρωση έξω από την (υπό πτώχευση) Xαρτοποιία Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου των εργαζομένων που είναι στα πρόθυρα της απόλυσης παρενέβησαν ζωντανά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη . Στη διάρκεια της σύνδεσης ο Πρόεδρος του Σωματείου Στράτος Θεμιστοκλής και άλλοι συνδικαλιστές της επιχείρησης, αλλά και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που διαμορφώνεται με την αίτηση πτώχευσης. Επεσήμαναν τον τρόπο που η εταιρία και ο ιδιοκτήτης Πάνος Ζερίτης επιλέγουν να απομακρυνθούν και το περιεχόμενο της αίτησης αλλά και την πεποίθησή τους ότι η εταιρία συνεχίζει να είναι βιώσιμη.


Δεν έχει κλείσει οριστικά η υπόθεση;

Από την άλλη πλευρά οι πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν ότι -παρότι η αίτηση έχει κατατεθεί και συζητείται στις 15 Ιανουαρίου- η περίπτωση επαναλειτουργίας του εργοστασίου δεν μπορεί να αποκλειστεί 100% . Υπάρχουν, έστω και ελάχιστες, πιθανότητες επαναδιαπραγμάτευσης μεταξύ του ιδιοκτήτη και του ελληνικού δημοσίου ενώ στο προσεχές διάστημα και πριν τη συζήτηση της Αίτησης Πτώχευσης είναι πιθανό να υπάρξει αίτημα για τριμερή συνάντηση στην Αθήνα, σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες καθώς θα εξαντληθούν από κάθε πλευρά οι λίγες πιθανότητες να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο και θα δοκιμαστεί η άποψη αρκετών ότι με τις κινήσεις του ο ιδιοκτήτης Πάνος Ζερίτης πιέζει για να επιτύχει καλύτερους όρους επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/