Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μικρή σχετικά η συμμετοχή την πρώτη ημέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο Ξάνθης

Την Δευτέρα από τις 7.00 το πρωί ως τις 15.00 μετά το μεσημέρι η τελική ψηφοφορία

ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΠΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΗΔΗ;


Με το σύνθημα «ΟΧΙ στην Αθωνική, όχι στα Πολυκαταστήματα», ψήφισαν τα περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης την 1η μέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο Ξάνθης.

Συνολικά από τις 7 το πρωϊ έως τις 7 το απόγευμα, ψήφισαν 792 μέλη στα τρία τμήματα. Αναλυτικότερα, ψήφισαν 559 Χριστιανοί και 233 μουσουλμάνοι! Η προσέλευση των τελευταίων ήταν εντυπωσιακή και εκτιμήσεις δείχνουν ότι τη μεγάλη μερίδα του λέοντος πήρε το ψηφοδέλτιο Αθανασιάδη με τον Χατζηγκενέ και στη συνέχεια το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Μωραϊτη που ωστόσο παίρνει και το μεγαλύτερο κομμάτι των Χριστιανών ψηφοφόρων.

Η Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ωστόσο θεωρείται η πλέον κρίσιμη, αφού ψηφίζει κυρίως η αγορά της πόλης που έχει και τη μεγάλη δύναμη.

Το κλίμα την πρώτη μέρα ήταν ήρεμο, εκτός από τις καταγγελίες Τσιακίρογλου που του...έφταιγαν τα πάντα, ακόμη και τα τραπεζάκια των δύο μεγάλων συνδυασμών, ενώ στέλεχός του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης (της ομάδας Σγουρίδη), που υποστήριζε Τσιακίρογλου, επεχείρησε να προκαλέσει και επεισόδιο σε βάρος των δύο υποψηφίων Στέλιου Μωραϊτη και Γιάννη Αθανασιάδη αλλά απομονώθηκε.

Από τους επώνυμους ψήφισαν στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής οι Αλέκος Κοντός και Παναγιώτης Ταρενίδης ως εκπρόσωποι της ΣΕΚΕ, ο Σάκης Κριτσίνης, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ο γιατρός Γιώργος Αγκόρτσας εκ μέρους της Αγριανής και άλλοι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως μέχρι στιγμής, έφερναν πρώτο τον Στέλιο Μωραϊτη να «παλεύει» για την αυτοδυναμία με ποσοστό πάνω από 52%, δεύτερο το συνδυασμό Γιάννη Αθανασιάδη και τρίτο τον Τσιακίρογλου.

Οι εκλογές της Δευτέρας ξεκινάνε στις 7 το πρωϊ και οι κάλπες κλείνουν στις 3 το μεσημέρι για να βγει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/