Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη Στυλιανίδη στην έδρα του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

Βρέθηκε εκεί την περασμένη Παρασκευή και είχε συνομιλία με τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προοπτικές του δήμου

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τις Σάπες έδρα του δήμου Μαρώνειας – Σαπών επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης την περασμένη Παρασκευή και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον δήμαρχο κ. Ηλία Ιωαννάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προοπτικές του δήμου κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης».


Παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι με την σειρά τους ενημέρωσαν τον βουλευτή για θέματα καθημερινότητας των δημοτών και της λειτουργίας του δήμου.

Ο δήμαρχος ζήτησε την στήριξη του βουλευτή σε θέματα ανάπτυξης του δήμου που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό για αγροτική ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση και την ενίσχυση του ΒΙΟ.ΠΑ. Σαπών με επενδύσεις οι οποίες μπορούν να απορροφήσουν την αυξανόμενη ανεργία του δήμου.

Παράλληλα έγινε αναφορά στην απουσία ουσιαστικής οδικής σύνδεσης των δύο οικιστικών κέντρων του δήμου (Σάπες και Ξυλαγανή) με οδική αρτηρία η οποία θα ενώνει σε σύντομο χρόνο τους δημότες των δύο πρώην Καποδιστριακών δήμων, όπως και η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του κόμβου Μέστης της Εγνατίας Οδού και της οδικής σύνδεσης Μάκρης – Μαρώνειας.

Ο κ. Ιωαννάκης συνεχάρη τον κ. Στυλιανίδη για τις εύστοχες παρεμβάσεις του στην περιοχή την περίοδο της υπουργίας του και εξέφρασε την ευχή οι παρεμβάσεις του στο μέλλον να έχουν ευτυχή αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του δήμου Μαρώνειας – Σαπών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για τον στόχο της αξιοποίησης των 150 στρεμμάτων του ΒΙΟ.ΠΑ. Σαπών με την δημιουργία ΕΟΖ (Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης), μια και η Θράκη έχει σαφή πλεονεκτήματα από την πρωτοβουλία αυτή και θα μεταφέρει το αίτημα στους φιλικά προσκείμενους διπλωματικούς εκπροσώπους των ευρωπαϊκών χωρών που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του εγχειρήματος.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης σε δηλώσεις του για την επίσκεψη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη τόνισε: «Καλωσορίσαμε σήμερα στην έδρα του δήμου μας τον συνδημότη μας και καλό φίλο του δήμου μας, βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Τον ενημερώσαμε για θέματα τα οποία απασχολούν τον δήμο μας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον Καλλικράτη και για τον σχεδιασμό που κάνουμε ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο της υπανάπτυξης.

Είμαστε μια υποβαθμισμένη περιοχή αλλά με πολλές προοπτικές για ανάπτυξη.

Έχουμε τα γεωθερμικά πεδία που περιμένουν να τα ξυπνήσουμε και να τα κάνουμε αναπτυξιακό μοχλό για την περιοχή. Έχουμε την ιστορική περιοχή της Μαρώνειας που πρέπει να την αναδείξουμε και έχω βάλει προσωπικό στοίχημα για την πολιτιστική και τουριστική της ανάπτυξη.

Γνωρίζω ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής είναι ένθερμος υποστηρικτής των όσων διεκδικούμε και μας βοηθάει σε κάθε κίνηση που κάνουμε για να δώσουμε λύσεις στην ανεργία που συνεχώς αυξάνεται.

Έχουμε βάλει στόχο μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα να κάνουμε πράξη το όραμά μας και θέλουμε σ’ αυτό την βοήθειά του. Προχωράμε με στρατηγικό σχεδιασμό σε όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε και παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου από την Πολιτεία θα προσπαθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Με την βοήθειά του θα τα καταφέρουμε ώστε να δώσουμε στην περιοχή του δήμου Μαρώνειας – Σαπών, το φιλί της ζωής».

.