Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εταιρεία που έβαλε "φέσια" στην Αλεξανδρούπολη πάει για πτώχευση!!!

Ζήτησε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου για να έχει προστασία από πιστωτές, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Aπορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (αρ. απόφασης 31167/2011) το αίτημα της Arcon Constructions για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.

Μετά την απόρριψη, οι πιστωτές της κατασκευαστικής, μπορούν να πάρουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας της και να εκπλειστηριάσουν τα περιουσιακά στοιχεία της, διεκδικώντας τα οφειλόμενα.

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας είχαν γίνει φανερά από το 2009, όταν οι ορκωτοί ελεγκτές σημείωναν ότι τα ίδια κεφάλαια της μητρικής εταιρείας είναι αρνητικά (ανάκληση της υπουργική απόφαση σύστασης της εταιρείας). Παρόλα αυτά δεν τέθηκε σε ισχύ το άρθρο 47 του Ν.2190/1920, επειδή οι μέτοχοι της εταιρείας είχαν εγγράφως δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την εταιρεία.

Το 2010 τα προβλήματα επιδεινώθηκαν με τα ίδια κεφάλαια να διαμορφώνονται στα -8,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έφθαναν στα 160.000 ευρώ και τα ακίνητα της Arcon ήταν προσημειωμένα .

Έτσι, η εταιρεία, που έχει εκτελέσει πολύ μεγάλα ιδιωτικά έργα σε Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο και αντιμέτωπη με την πτώχευση.

Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Arcon Constructions είναι ο κ. Στέλιος Οικονομίδης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν αυτή που κατασκεύαζε την Υπεραγορά, στην περιοχή Μαίστρου και η οποία με την ανοχή των αρμοδίων(σύντομα αποκαλύψεις) γίνεται Εμπορικό κέντρο, άσχετα αν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει δώσει έγγραφο που λέει ακριβώς το αντίθετο. Η ARCON έχει βάλει τεράστια "φέσια" στην αγορά της Αλεξανδρούπολης ,ενώ γίνονται έρευνες και στην γειτονική Βουλγαρία για έργα που εκτελεί. Πάντως αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι και ντόπιοι θα χάσουν τον ύπνο τους από όσα θα γίνουν γνωστά.


Πηγή:  http://www.faros24.gr/