Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Προκήρυξη για τα γκαζάκια σε τράπεζες της Ξάνθης

Οι επίθεση στα δύο υποκαταστήματα της Probank και της Πειραιώς είχε σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα, ξημερώματα της 29ης Νοεμβρίου

ΠΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Την ευθύνη για τον εμπρησμό δύο υποκαταστημάτων τραπεζών και συγκεκριμένα της Probank και της Τράπεζας Πειραιώς, τα ξημερώματα της 29ης Νοέμβρη, στην Ξάνθη ανέλαβαν με επιστολή τους που έστειλαν στη zougla.gr οι «ΠΥΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ».


Δημοσιεύουμε αυτούσια δίχως διορθώσεις και περικοπές:
«Διανύουμε αναμφίβολα μία περίοδο, όπου οι συνολικοί όροι διαβίωσης σ' αυτόν τον κόσμο επαναδιαπραγματεύονται. Η αστραφτερή βιτρίνα του καπιταλισμού έχει γίνει θρύψαλα για να αποκαλύψει πίσω της τη διαδικασία της σήψης και της παρακμής. Οι δημοκρατικές ψευδαισθήσεις και οι καπιταλιστικές υποσχέσεις παίρνουν πόδι μαζί με την πλασματική αφθονία- με δανεικά -της χρυσής εποχής του καπιταλισμού των προηγούμενων δεκαετιών, ενώ η γη της επαγγελίας με ιδιόκτητη πισίνα, δύο αυτοκίνητα και τέσσερις τηλεοράσεις δίνει τη θέση της στη γκρίζα έρημο της κατάθλιψης, της απελπισίας, της ανασφάλειας και του φόβου.»

Απόσπασμα από το γράμμα του Ράμι Συριανού σχετικά με την υπόθεσή του. Η συστημική κρίση που διέπει τον καπιταλισμό δεν αποτελεί μια πρωτοφανή κατάσταση. Διαχρονικά λόγω του αδιεξόδου του ίδιου του συστήματος έχει ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση. Όποτε βρίσκεται σ' αυτό το σημείο παρουσιάζει το ολοκληρωτικό του πρόσωπο στην προσπάθεια αναδιανομής του πλούτου και επανακαθορισμού των κοινωνικών σχέσεων. Σε αυτό το στάδιο του ολοκληρωτισμού, κράτος και κεφάλαιο επιτίθενται ακόμη πιο βίαια στο σύνολο της κοινωνίας. Η ολομέτωπη επίθεση που βιώνουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας από τις απολύσεις, τα ελαστικά ωράρια, την ανεργία, της εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις των μισθών, μέχρι την καταστολή της σκέψης και της δράσης, καλλιεργεί το φόβο, την ανασφάλεια και υποβαθμίζει τη ζωή μας. Στυλοβάτης, ρυθμιστής, διαχειριστής ολόκληρου αυτού του συστήματος είναι οι τράπεζες, οι νόμιμοι τοκογλύφοι. Αυτοί που τις ελέγχουν, είναι αυτοί που κινούν τα νήματα. Συγκροτήματα κολοσσοί που εμπλέκονται σε όλες τις εκφάνσεις του καπιταλιστικού συστήματος, είτε μιλάμε για τις εγχώριες τράπεζες, είτε για αυτές του εξωτερικού.

Είναι αυτοί στους οποίους πληρώνουμε υπέρογκους τόκους. Είναι αυτοί που κατάσχουν περιουσίες και καταστρέφουν οικογένειες. Είναι αυτοί που πέρα από την απληστία του κάθε ανθρώπου προσφέρουν απλόχερα καταναλωτικά δάνεια, δάνεια διακοπών, προβάλλοντας και εξυμνώντας κάθε πλαστή ευημερία που πλάσαρε το ίδιο το σύστημα. Είναι αυτοί που χρηματοδοτούν πολέμους, καταστρέφουν τον τρίτο κόσμο και πλέον έρχεται και η σειρά μας. Άλλωστε, είναι αυτοί που κάθονται τώρα στην πρωθυπουργική καρέκλα. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση η κοινωνία, ποτισμένη χρόνια τώρα απ' τον ατομικισμό και τον καταναλωτισμό, έχοντας σαν πρότυπο τη ρουφιανιά και τον καρριερισμό, σαστισμένη, δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα τους όρους των αφεντικών και αντιδρά σπασμωδικά. Έχοντας δοκιμάσει την πλαστή ευημερία του καπιταλισμού και αγνοώντας ότι αυτή βασίστηκε σε πολέμους και στην άγρια εκμετάλλευση του τρίτου κόσμου, το σύνολο της κοινωνίας μένει άναυδο τώρα που το ολοκληρωτικό πρόσωπο του καπιταλισμού τους απειλεί.

Αηδιασμένοι απ' τις κοινωνικές σχέσεις και τα πρότυπα που αναπαράγονται, ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευσης και εξουσίας στοχεύουμε στην καταστροφή αυτού του σάπιου συστήματος, είτε βρίσκεται σε «ευημερία», είτε σε «κρίση». Θεωρούμε την πολύμορφη δράση ως αναπόσπαστο κομμάτι των επαναστατικών διαδικασιών. Από το μοίρασμα κειμένων στις πλατείες, τις καταλήψεις χώρων, την αυτοοργάνωση στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, μέχρι τις μαχητικές πορείες, τις νυχτερινές επιδρομές και τις απαλλοτριώσεις. Έτσι, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αναρχικό ληστή Ράμι Συριανό, που στις 31-1-11 πραγματοποίησε ληστεία στα πλαίσια της άρνησης εργασίας, σε πλειστηριασμό οχημάτων του Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.(κλεπταποδόχων) και πιάστηκε κατά τη διαφυγή του. Η δίκη του ξεκινάει στις 5 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η αξιοπρεπής στάση του μέσα στη φυλακή μας γεμίζει με δύναμη και κουράγιο.

Για τους παραπάνω λόγους, τοποθετήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από δύο γκαζάκια, στις τράπεζες PRO-BANK και Πειραιώς στην οδό Θερμοπυλών ξημερώματα Τρίτης 29 Νοεμβρίου. Ανθρωποφύλακες, μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, φασίστες να προσέχετε. Είστε πάντα μέσα στα σχέδιά μας. Θα τα πούμε σύντομα. Δύναμη και αλληλεγγύη στο σύντροφο Ράμι Συριανό Αλληλεγγύη σ' αυτούς που διώκονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Τιμή στο Λάμπρο Φούντα Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μέσα και έξω από τις φυλακές Λύσσα και συνείδηση μέχρι την κοινωνική επανάσταση».

ΠΥΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
 
.