Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Εισαγγελέας στο Άγιο Όρος για βίαιη προσαγωγή του Εφραίμ

Δεν παραδίδεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.Του συμπαραστέκονται ηγούμενοι, ο ΛΑΟΣ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ;




Εμπλοκή με την παράδοση Εφραίμ στις αρχές σημειώθηκε το Σάββατο, καθώς ο ηγούμενος που κατηγορείται για την υπόθεση ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, εμφάνισε προβλήματα υγείας, όπως έγινε γνωστό από τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στις Καρυές.

Ο ηγούμενος φέρεται να έχει λοίμωξη και να παρουσιάζει υψηλό πυρετό και για το λόγο αυτό δεν παραδόθηκε ως όφειλε στο Α.Τ. Καρυών.

Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγούμενου.

Ο δικηγόρος του Εφραίμ, κ. Χαραλαμπάκης ανέφερε ότι εντός δύο ή τριών ημερών θα παραδοθεί αυτοβούλως. Σύμφωνα με το Mega, ο συνήγορος είπε ότι ο ηγούμενος περιμένει μέχρι να νιώσει καλύτερα και να διευθετήσει τις εκκρεμότητες, όσων πρέπει να γίνουν όσο εκείνος θα λείπει.

Σημειώνεται ότι ο ηγούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο έλυσε τη διαφωνία που είχε σημειωθεί μεταξύ της εφέτου ειδικής ανακρίτριας κ. Καλου και του εισαγγελέα κ. Ματζούνη. Ο δεύτερος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Παρέμβαση υπέρ του Εφραίμ έκανε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (διαβάστε την είδηση) , αλλά έχει κάνει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί τρεις πρώην υπουργοί (Δούκας, Κοντός και Μπασιάκος) μετά από Εξεταστική Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από τη Βουλή. Πρόσφατα το δικαστικό συμβούλιο του Άρειου Πάγου αποφάνθηκε υπέρ της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, κλείνοντας το φάκελο για τα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως έκρινε το δικαστικό συμβούλιο το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται (απιστία) έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003) το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.

Ωστόσο αποφάσισε να συνεχιστεί η ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα.


 
 
Πηγή:  http://www.newsit.gr/
default.php?pname=Article&art_id=113318&catid=3