Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Εκτακτο: εμπλοκή στην παράδοση του Εφραίμ στην Αστυνομία

Επικαλείται λόγους υγείας με υψηλό πυρετό και ζάχαρο για να παραμείνει στο Άγιον Όρος, την ίδια στιγμή που σπεύδει εκεί εισαγγελέας με το ένταλμα ανά χείρας
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα για την προφυλάκιση του Εφραίμ. Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει εισαγγελέας με το ένταλμα ανα χείρας.


Στο μοναστήρι με υψηλό πυρετό όπως και τους δείκτες ζαχάρου στα ύψη καθώς είναι διαβητικός παραμένει ο Εφραίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταβεί στο ιατρικό κέντρο στις Καρυές προκειμένου να γίνει η διάγνωση και να λάβει την σχετική διαβεβαίωση των γιατρών την οποία θα επιδείξει στις αρχές εφ’ όσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο Άγιο όρος μεταβαίνει εισαγγελέας με το ένταλμα σύλληψης ανα χείρας. Συνοδεία αστυνομικών θα πάει στην μονή Βατοπεδίου και εκεί θα αποφασιστεί αν ο Εφραίμ θα παραμείνει στο μοναστήρι μέχρι να γίνει καλά στην υγεία του ή θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Στην περίπτωση που συμβούν όλα τα παραπάνω τότε αναμένεται να καθυστερήσουν αρκετά οι διαδικασίες για την προφυλάκιση του.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο Εφραίμ θα παραμείνει προφυλακισμένος για τουλάχιστον δύο μήνες και μετά θα ασκηθεί έφεση για την αποφυλάκιση του. Ο ίδιος δεν περίμενε αυτή την απόφαση, αν κρίνουμε από τα όσα είχε πει στο δικαστικό συμβούλιο.

«Αν είναι εγώ να δεχτώ το βαρύ τίμημα της προφυλάκισης να το δεχτώ. Οι ενέργειες μου ήταν ποτέ ιδιοτελείς αλλά σύννομες για την συντήρηση της μονής αλλά και για την φιλοξενία 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.»

Ο δικηγόρος του Εφραίμ τόνισε πως ο ηγούμενος θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο ρασοφόρος το όνομα του οποίου απασχόλησε το πανελλήνιο για περισσότερο από ενάμισι χρόνο με την ανταλλαγή εκτάσεων και ήταν και ένας από τους κυριότερους λόγους της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρ. Κασμίρογλου ενημερώθηκε επίσημα για το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που έκρίνε προφυλακιστέο τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου, ωστόσο ενημερώθηκε πριν λίγο και για τους λόφους Υγείας που σύμφωνα με το περιβάλλον του Εφραίμ δεν θα του επιτρέψει να παραδοθεί στις αρχές, όπως διαρρέονταν μέχρι και χθες αργά το βράδυ.


.