Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Νικολάου με τους Επαγγελματίες του Έβρου

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή ευχών και επισήμανση προβλημάτων όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η ενίσχυση των πυλών εισόδου στην χώρα καθώς και ο έλεγχος των λαϊκών αγορών

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη είχε προχθές Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου .

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο κ. Τοψίδης Χριστόδουλος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ο κ. Μπέλλας Αθανάσιος, Κεβρεκίδης Κωνσταντίνος Καραμπατζοπούλου Εύη, αντίστοιχα Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, ο κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος μέλος της Επιτροπής Εμπορίου του Επιμελητηρίου Έβρου, η κ. Μουχταρίδου Νίκη μέλος και Τομεάρχης του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή ευχών και εκ νέου επισήμανση προβλημάτων όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η ενίσχυση των πυλών εισόδου στην χώρα καθώς και ο έλεγχος λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Η Αντιπεριφερειάρχης επί του θέματος δήλωσε : «Εγκαινιάσαμε σήμερα τη συνεργασία μας με τον Πρόεδρο και τα νέα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Με τους υπόλοιπους μετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε άψογα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Εύχομαι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία μας με τα νέα και παλαιά μέλη τη χρονιά που μας έρχεται».

Συνεχίζοντας η κ. Νικολάου αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν και είπε: «Τα προβλήματα που συζητήθηκαν μας έχουν απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν Συγκεκριμένα σήμερα συζητήθηκαν : ο τελωνειακός έλεγχος, ο έλεγχος των λαϊκών αγορών, η πάταξη του παραεμπορίου. Θέματα που οξύνονται λόγω της κρίσης και θίγεται η τοπική οικονομία. Αποφασίσαμε

•Πρώτον να ενταθούν οι έλεγχοι στα τρόφιμα μέσω των υπηρεσιών μας,

• δεύτερον να λειτουργήσει η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για τις αγορές από καταναλωτές και εμπόρους

•τρίτο και σημαντικότερο να συνταχθεί κοινό έγγραφο προς το Υπουργείο Ανάπτυξης με το οποίο να ζητείται η μεταφορά αρμοδιότητας των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών & Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε), στην αιρετή Περιφέρεια και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες»

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων θα επανέλθουν άμεσα με τις προτάσεις τους εγγράφως.

.