Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σε σχολεία του νομού Ροδόπης σήμερα και αύριο ο Πεταλωτής

O υφυπουργός Δικαιοσύνης θα παραστεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θα μοιράσει δώρα στους μαθητές που προσφέρει η Βουλή των Ελλήνων

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


O Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 22 & την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, θα επισκεφθεί σχολεία του Ν. Ροδόπης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μοιραστούν στους μαθητές δώρα που προσφέρει η Βουλή των Ελλήνων, ως προσφορά σε παιδιά απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας, μετά από πρόταση του Γιώργου Πεταλωτή.

Συγκεκριμένα:

- Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00, θα παραστεί στην εκδήλωση των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου του Ν. Σιδηροχωρίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Ν. Σιδηροχωρίου.

- Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα παραστεί:

1) στις 09:00 στην εκδήλωση των μαθητών του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής και

2) στις 12:00 θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Οργάνης.

Αξίζει να τονιστεί ότι, μετά από επαφές του Γιώργου Πεταλωτή, τη φετινή χρονιά, επιπλέον των συνηθισμένων δώρων, θα δοθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, πρόσθετο χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Σιδηροχωρίου για την αγορά διαδραστικού πίνακα, 1.000 ευρώ στο 14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής (Αλάν Κουγιού) για την αγορά πολυμορφικού παιχνιδιού αυλής, ενώ στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Οργάνης θα διατεθεί ποσό 4.000 ευρώ για την πρόσβαση και τη σύνδεση των σχολείων στο διαδίκτυο, κάτι που μέχρι σήμερα, δεν διέθεταν.

Ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως “για άλλη μία χρονιά φέτος, θα μοιραστούν χρήσιμα δώρα σε σχολεία και κυρίως σε παιδιά που ανήκουν σε διαφορετικές μεταξύ τους πολιτισμικές ομάδες και που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Φέτος, ωστόσο, κάναμε μια προσπάθεια, και το πετύχαμε, για να καλυφθούν επιπλέον υπαρκτές, πραγματικές ανάγκες σχολείων με ειδικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα το δυσπρόσιτο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Οργάνης, μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης στο internet, άρα και σε επαφή με το ευρύτερο παγκόσμιο περιβάλλον. Επιπλέον δηλαδή των καθιερωμένων δώρων, εξασφαλίσαμε από τη Βουλή και το κόστος πρόσβασης και σύνδεσης του σχολείου στο internet. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, σε όλα τα παιδιά, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στη μάθηση και σε όλα τα εργαλεία που απολαμβάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά των κεντρικών σχολείων.“

Σημειώνεται, ότι είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις σε σχολεία της Ροδόπης, καθώς το 2009 πραγματοποιήθηκαν στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Μειονοτικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ιάσμου, σε σύνολο 572 μαθητών και το 2010 στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, στο 4ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και Νηπιαγωγείο Ηφαίστου, σε σχεδόν 400 μαθητές.

.