Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συναργασία υπ. Δικαιοσύνης με το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Αφορά την ενίσχυση οκτώ σχολείω σε επτά φυλακές της χώρας με την αγορά ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και έντυπου υλικού για τους μαθητές

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ...
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ; 

Σε μια νέα σημαντική συνεργασία προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ανήλικων κρατουμένων.


Οι επαφές του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή με τους υπεύθυνους του Ιδρύματος, οδήγησαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου Προγράμματος “Εκπαίδευση στις Φυλακές”, στο πλαίσιο του οποίου, το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” θα ενισχύσει οκτώ διαφορετικά σχολεία σε επτά καταστήματα κράτησης της χώρας με την αγορά ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και έντυπου υλικού για τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία που θα ενισχυθούν με το Πρόγραμμα είναι το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα, το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αυλώνα, το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ελεώνα Θηβών, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, το παράρτημα 6ου Γυμνασίου Βόλου, το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη νέα συνεργασία, δήλωσε ότι “ το έργο του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” το είδα, για πρώτη φορά, κατά την επίσκεψή μου στο Ξενώνα Φιλοξενείας Συγγενών των ασθενών στην Αλεξανδρούπολη. Σε καιρούς δημοσιονομικής στενότητας, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι νεαροί κρατούμενοι. Αντίθετα, οφείλουμε, ως Πολιτεία, να είμαστε εξωστρεφείς, να αναζητούμε άλλους τρόπους, με συμπράξεις, έξυπνες συνεργασίες και συνεχείς πρωτοβουλίες, για να βελτιώνουμε τις συνθήκες κράτησης των παιδιών. Είμαι βέβαιος, ότι η ακόμα καλύτερη μόρφωσή τους, η επιπλέον κοινωνικοποίησή τους, τους δίνει μια νέα προοπτική, μια ακόμα ευκαιρία να διατηρήσουν την επαφή τους με την κοινωνία, τις τεχνολογικές εξελίξεις και να επανενταχθούν με τις ίδιες δυνατότητες και προοπτικές, όπως οι υπόλοιποι πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και τους υπευθύνους του, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας. Έχουν αποδείξει - και συνεχίζουν να αποδεικνύουν - πως ξέρουν να αναγνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ουσιαστικά, με θαυμαστή συνέπεια και αξιοπιστία”.

.