Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση εργαζομένων-Καραλίδη για την Diana

Στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της χαρτοβιομηχανίας υποστηρίζοντας ότι το κράτος δεν οφείλει στον Ζερίτη
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στον Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του Εργοστασίου της Diana.

Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του νεοσύστατου Σωματείου εργαζομένων έγιναν γνωστές οι σκέψεις και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τον Φώτη Καραλίδη για το πρόβλημα της υπό πτώχευση Χαρτοποιίας.


Προσπάθειες για ένταξη σε ειδικό καθεστώς
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν το θέμα να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα του ενδιαφέροντος, τόσο από το Αντιπεριφερειάρχη, όσο και τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής (είχε προηγηθεί η ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο) ενώ έγινε γνωστό ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Εργασίας ξεκίνησε μια σοβαρή συζήτηση για τη διερεύνηση της πιθανότητας οι εργαζόμενοι να ενταχθούν σε κάποιο ειδικό καθεστώς, εν προκειμένω το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης, όπως έχει συμβεί για τους εργαζόμενους των ALDI. Μάλιστα, θα επιχειρηθεί σύντομα να υπάρξει ραντεβού των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την αίσια τύχη των εργαζομένων, ακόμη και την επαναλειτουργία της εταιρίας, όπως σημείωσε ο Φώτης Καραλίδης.


Επίθεση Καραλίδη σε Ζερίτη. Μόνο εισέπραξε και τώρα φεύγει χωρίς να δώσει

Παράλληλα όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον του ιδιοκτήτη της εταιρίας, για τον οποίο αμφισβήτησε την εκδοχή του «σωτήρα» την οποία έχει επιχειρήσει να εμφανίσει στο παρελθόν, επεσήμανε με νόημα ότι έχει αντλήσει σωρεία επιδοτήσεων όλα αυτά τα χρόνια και ότι μόλις ενέσκηψε η κρίση, φροντίζει να απομακρυνθεί και να αφήσει στο δρόμο τους 115 εργαζόμενους, αποκομμίζοντας τα οφέλη και χωρίς να δώσει κάτι. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανέφερε ότι επιχειρεί με την μεταβίβαση των εκτάσεων σε άλλη εταιρία επιχειρείται η συνέχιση της επιχειρηματικής δρασηριότητας με φωτοβολταϊκά. Όλες αυτές οι κινήσεις που βλάπτουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας θα μας βρουν απέναντί τους» κατέληξς.


Δεν του οφείλει ούτε ευρώ το κράτος !

Αυτό που δημιουργεί εντύπωση και αποκαλύπτεται στο XanthiPress,gr είναι το γεγονός ότι οι επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις του ιδιοκτήτη της εταιρίας, συχνά επίσημες, για την ευθύνη του κράτους, απέναντί του, δεν φαίνεται να ισχύουν, αφού ουσιαστικά το κράτος δεν οφείλει τίποτα στον επιχειρηματία Πάνο Ζερίτη. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται, η Χαρτοποιία έχει εισπράξει όλες τις οφειλές που είχε το κράτος απέναντί της από επιστροφές κλπ και έχει απομείνει ένα ποσό 1,1 εκατομμυρίου ευρώ από επιδότηση του κόστους εργασίας, το οποίο έχει εκχωρηθεί στο ΙΚΑ απευθείας λόγω χρεών της εταιρίας που είναι αρκετά μεγαλύτερα. Έτσι, ουσιαστικά, το επιχείρημα περί οφειλών του κράτους καταρρίπτεται.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/