Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Δημάρχου Αλεξανρούπολης στην Αδριανούπολη

Βρέθηκε εκεί προχθές μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής σχετικά με τις κοινές δράσεις των δύο δήμων για την ενίσχυση του τουρισμού και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Την Αδριανούπολη επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΤΙΕΔΑ, κ. Επαμεινώνδα Τερζή και κ. Χρήστο Φουτζιτζή, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τους Ά και Β΄Αντιπροέδρους, κ. Σάββα Σεφεριάδη και κ. Σοφία Λαμπάκη, τον επικεφαλής του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, κ. Ζαχαρία Μπουμπόπουλο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ), κ. Αθανάσιο Μπέλλα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αποστολή πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο, κ. Hamdi Sedefci και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αδριανούπολης, κ. Gemil Guler.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η λήψη αποφάσεων σχετικά με τις κοινές δράσεις των δύο δήμων για την ενίσχυση του τουρισμού και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικών Κέντρων Ελληνοτουρκικής Φιλίας στους δύο δήμους. Τα κέντρα αυτά θα στεγάζονται σε κεντρικά κτίρια των δύο πόλεων και θα παρέχουν ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες και τουριστικά πακέτα για τον έτερο δήμο. Παράλληλα συμφωνήθηκε στις εμπορικές εκθέσεις της κάθε πόλης για το τρέχον έτος να παραχωρηθεί περίπτερο που θα φιλοξενεί προϊόντα και υπηρεσίες της άλλης, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική της διοργάνωσης μιας κοινής εμπορικής έκθεσης το 2013, η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο εναλλάξ στις δύο πόλεις. Για την πραγματοποίηση των στόχων αυτών προτάθηκε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, η σύσταση δύο οργανωτικών επιτροπών, οι οποίες θα απαρτίζονται από εκπροσώπους των δήμων και των επιμελητηρίων της κάθε πόλης.

Επιπρόσθετα, μετά από πρόταση του κ. Λαμπάκη αποφασίστηκε, στο προσεχές διάστημα, η πραγματοποίηση κοινής επίσκεψης των δύο δημάρχων στην Σόφια, όπου μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Βουλγαρίας θα προγραμματίσουν την διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Έβρου

.