Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προσπάθησε, προηγήθηκε αλλά δεν προκρίθηκε ο Πανθρακικός

Αγγιξε το θαύμα του 2005 αλλά στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να αποκλείσει τον Αρη από τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού ηττήθηκε με 1-2 στην Κομοτηνή
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Το τελευταίο εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας τσέκαρε ο Άρης, επικρατώντας με ανατροπή του Πανθρακικού στην Κομοτηνή (2-1).

Κόντρα στις προβλέψεις που ήθελαν την αναμέτρηση να πέφτει… θύμα των καιρικών συνθηκών, η πρώτη σέντρα στην Κομοτηνή ήταν συνεπής στο ραντεβού της και το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έμεινε παραπονεμένο!

Τι το θελε ωστόσο αφού στα πρώτα λεπτά ο αγώνας δεν προσφερόταν για ξενύχτηδες, με αποτέλεσμα το μόνο που κράταγε ξύπνους τους θεατές ήταν το τσουχτερό κρύο, όσο για τους τηλεθεατές, είχαν αρχίσει να φλερτάρουν ήδη είτε με τον Μορφέα, είτε με το τηλεκοντρόλ. Αυτούς φαίνεται πως σκέφτηκε ο Μπαϊκαρά και προκειμένου να τους κρατήσει ξάγρυπνους, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας χωρίς αναπνευστήρα, πέφτοντας… μερικές μέρες αργότερα μετά το μαρκάρισμα που δέχθηκε στην περιοχή του Άρη στο 8΄ και δευτερόλεπτα μετά τις φωνές των γηπεδούχων για πέναλτι σε τράβηγμα του Κοντογουλίδη από τον Ντίκο. Και να πεις ότι ήταν στα σημεία που είχε μαζέψει νερό…

Όσο… έγραφε ωστόσο το χρονόμετρο, τόσο ανέβαζαν ρυθμούς οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να μην αργήσει η ώρα που θα αναλάμβαναν τα ηνία της αναμέτρησης, παίζοντας τον Άρη ο οποίος σεβόταν το άβατο της περιοχής των «πρασίνων», στο μισό γήπεδο! Η πίεσή τους μάλιστα απέδωσε καρπούς δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Μίνγκας αφού έκανε την περιοχή του Βελλίδη να μοιάζει σαν το σπίτι του κυκλοφορώντας ανενόχλητος από τα δεξιά, έστρωσε στον Μπαλού ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστελνε τους φιλοξενούμενους… αλλού και συγκεκριμένα πίσω στο σκορ. Το 1-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών αγγίζοντας μάλιστα τα στενά όρια του δίκαιου για τον Πανθρακικό και κολακευτικού για τον Άρη.

Παρόλα αυτά οι φωνές του Μίχαλ Πρόμπιερζ στα αποδυτήρια φαίνεται πως αφύπνισαν τους «κίτρινους» (που σπατάλησαν ένα ολόκληρο 45λεπτο) και το γεγονός μάλιστα ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο η (χρυσή αλλαγή) Σολτάνι στο 50΄, όταν οι αμυντικοί του Πανθρακικού μπέρδεψαν τα Χριστούγεννα με το Πάσχα, ωστόσο δεν τσούγκρισαν αυγά, αλλά συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο Αλγερινός επιθετικός με βολίδα από το ύψος της περιοχής, να εκτοξεύσει την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Σικαλιά.

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των φιλοξενούμενων οι οποίοι από εκείνο το σημείο και έπειτα πήραν τα «κλειδιά» της αναμέτρησης ελέγχοντας τον ρυθμό της. Έπρεπε ωστόσο να ξετυλίξουν το πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο του Σικαλιά που ντύθηκε Άγιος Βασίλης στο 75΄ προκειμένου να φέρουν… τούμπα την υπόθεση πρόκριση. Ο Μίσελ εκτελούσε απευθείας από τα 25 μέτρα και ο πορτιέρο της θρακιώτικης ομάδας βάλθηκε να αποδείξει, όχι ότι δεν τη βρίσκει ούτε αλυσοδεμένη, αλλά δεν μπλοκάρει ούτε βαλσαμωμένο πουλί (μοναδικό ελαφρυντικό τα πολλά φάλτσα της μπάλας)!

Από τη στιγμή δε που τα καρδιοχτύπια στα τελευταία λεπτά δεν εξελίχθηκαν σε έμφραγμα από την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων να φέρουν το ματς στα ίσια, οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν μια πρόκριση – βάλσαμο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες πως στον Άρη υπάρχει... ζωή.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σικαλιάς, Στάθης, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (77’ Σουλτανίδης), Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μπαλού, Μακρυδημήτρης (77’ Πόνσε), Κοντογουλίδης, Λιαπάκης (86’ Γωνιάδης).

ΆΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Νέτο, Οικονομόπουλος (46’ Σολτάνι), Τόχα, Ούμπιντες (90+4’ Παπαζαχαρίας), Κατίδης (65’ Καπετάνος), Τσέζαρεκ.

.