Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά τα σχολεία στην ορεινή Ξάνθη λόγω της κακοκαιρίας

Ανοιχτοί οι δρόμοι, σε επιφυλακή οι αρχές καθώς το χιόνι σκέπασε τα βουνά

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του στην Ξάνθη, καθώς η πόλη της Ξάνθης ξύπνησε στη θέα του χιονιού που σκέπασε την ορεινή περιοχή.

Το χιόνι που έπεσε τις νυχτερινές ώρες στους ορεινούς οικισμούς δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης στο XanthiPress.gr , στην περιοχή βρίσκονται δύο αλατιέρες από τις 7.30 το πρωί, η μία στο δρόμο προς Δημάριο και η δεύτερη στο δρόμο προς Θέρμες-Αγιο Κωνσταντίνο, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται έξω και τα διαθέσιμα μέσα του τοπικού Δήμου.

Το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό πλην ενός παροδικού προβλήματος που σημειώθηκε στο 21ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. προς Εχίνο, όπου ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Σύμφωνα με το Φώτη Καραλίδη, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εισηγήθηκαν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Μύκης:


Αναλυτικά έκλεισαν:

Νηπιαγωγεία Άνω Θερμών, Γλάυκης, Δημαρίου, Εχίνου, Κενταύρου, Κοτύλης, Μελιβοίων, Πάχνης, Τεμένους και Ωραίου. Δημοτικά Σχολεία Γλαύκης, Άνω Θερμών, Δημαρίου, Κενταύρου, Τεμένους, Σατρών, Διάσπαρτου, Μέδουσας, Εχίνου, Κοτύλης, Μελιβοίων, Πάχνης, Ωραίου και Ρεύματος. Γυμνάσια Γλαύκης, Εχίνου, Θερμών ΕΠΑΛ - Λύκειο Γλάύκης Οι προγνώσεις για τον καιρό δεν προβλέπουν βελτίωση πριν το βράδυ της Παρασκευής και, παρά την επιθυμία αρκετών, δεν θα υπάρξει χιονόπτωση τις ημέρες των Χριστουγέννων στην πόλη.


Η πρόγνωση του καιρού για την Ξάνθη

Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Ξάνθη την Πέμπτη με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Για την Παρασκευή 23/12, προβλέπεται συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/