Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Διαψεύδει Ελευθεροτυπία ο Γ. Παυλίδης: «Δεν με απασχολούν οι βουλευτικές εκλογές»

«Έχω ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι βουλευτικές εκλογές δεν με ενδιαφέρουν» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το προεκλογικό τοπίο που διαμορφώνεται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συσκότισε, αρχικά, δημοσίευμα της Εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με τον οποίο οι λίστες της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές είναι σε προχωρημένη ετοιμότητα, ήδη από τους θερινούς μήνες με ευθύνη του Ανδρέα Λυκουρέντζου.


Με βάση όσα δημοσιεύει η εφημερίδα, στην Ξάνθη, τον Αλέξανδρο Κοντό πλαισιώνουν στο ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Παυλίδης και η Γεωργία Ανδρέου. Μάλιστα, οι πληροφορίες που δημοσιεύει η πληροφορία συμφωνούν με τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τον Αύγουστο γύρω από την προετοιμασία που υπήρξε στις οργανώσεις της Ν.Δ. για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος επέμεινε στις παλαιότερες δηλώσεις, σημειώνοντας. «Έχω ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι βουλευτικές εκλογές δεν με ενδιαφέρουν» είπε, κλείνοντας για άλλη μια φορά αυτό το ενδεχόμενο. Παράλληλα με τη δήλωση του Γιώργου Παυλίδη, η φημολογία των τελευταίων μηνών είναι γεγονός ότι αναφέρεται σε άλλα ονόματα, κυρίως αυτό του Φίλιππου Τσαλίδη που φαίνεται ότι επιθυμεί να επανακάμψει στα κοινοβουλευτικά πράγματα και έχει δραστηριοποιηθεί έντονα.

Δύσκολη η κατάσταση για όλους

Όμως με δεδομένη την παρουσία του Αλέξανδρου Κοντού, τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, τους συσχετισμούς στη μειονότητα και τη μεγάλη κάμψη των κομμάτων εξουσίας, γίνεται φανερό ότι η περίπτωση εκλογής ενός δεύτερου χριστιανού στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θα αποτελεί στο μέλλον μια αρκετά δύσκολη περίπτωση. Κυρίως όμως αυτό που είναι σαφές είναι ότι το σκηνικό θα είναι αρκετά πιο περίπλοκο σε σχέση με όσα ήταν γνωστά τις τελευταίες δεκαετίες.