Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογικές λίστες έτοιμες από καιρό στη Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ";


Παρ' ότι ο Αντ. Σαμαράς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, επανέφερε μετ' επιτάσεως το θέμα της διενέργειας των πρόωρων εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, η ρευστότητα κυρίως στο οικονομικό πεδίο και η αντανάκλασή της σε πολιτικό επίπεδο καθιστούν τα πάντα αβέβαια μέχρι ώρας.

Στη Ν.Δ., ωστόσο, είναι έτοιμοι από καιρό. Από το καλοκαίρι ήδη ο γραμματέας του κόμματος Αντ. Λυκουρέντζος είχε αρχίσει να προετοιμάζει τις εκλογικές λίστες ανά περιφέρεια και πλέον και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι καθόλα έτοιμη για τις κάλπες.

Στόχος βέβαια η ανανέωση, ούτως ώστε τουλάχιστον να φαίνονται νέα, άφθαρτα πρόσωπα, που δεν έχουν σχέση με το απερχόμενο πολιτικό σύστημα. Τούτο πάντως δεν σημαίνει ότι και οι παλιοί δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., καθώς αποφεύγονται οι τριβές και όλοι οι νυν βουλευτές θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Αλλωστε, ακόμη και αν επιθυμία της ηγεσίας ήταν κάποιοι να μείνουν απέξω, ο φόβος η Ν.Δ. να βρεθεί «αντίπαλη», με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, αποτελούμενο από τους «μνημονιακούς» βουλευτές του δικού της χώρου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει εκλείψει. Αποτέλεσμα, αποφυγή των λεονταρισμών και των ηρωικών δηλώσεων και στόχος η αυτοδυναμία, που πάντως τουλάχιστον ώς τώρα, βάσει δημοσκοπήσεων, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.


Τα πρώτα ονόματα στις λίστες της Ν.Δ. στην περιφέρεια

Η ανανέωση στην Α' Αθηνών φαίνεται ότι θα εξαντληθεί στο πρόσωπο του Νότη Μηταράκη, αν τελικώς ο και οικονομικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά δεν καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η μετεγγραφή της Ολγας Κεφαλογιάννη από την Κρήτη στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας έχει συμφωνηθεί από τις αρχές του έτους, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα περιληφθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Κικίλιας, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, που επανέρχεται στην πολιτική σκηνή. Την ψήφο των Αθηναίων φαίνεται ότι θα ζητήσει και πάλι ο νυν υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, παρά το ότι ορισμένες πληροφορίες τον φέρουν στο Επικρατείας.

Στη Β' Αθηνών ο κατάλογος δεν έχει κλείσει. Εκτός των παλαιών, νυν βουλευτών, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν ήδη εγκριθεί οι υποψηφιότητες των Στ. Παπατζανή, Αρ. Ματιάτου, Αννας Καραμανλή, Ν. Κωστόπουλου και του τραγουδοποιού Κ. Τουρνά. Ο νυν βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή Β. Αντώναρος θα είναι εκ των υποψηφίων στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ επανέρχεται και ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού της Ν.Δ. Γ. Μανώλης, που είχε παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος. Υποψήφια θα είναι και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Βασιλική Τζότζολα.

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση συνεργασίας και μέχρι προ τινος διευθυντής του γραφείου του Αντ. Σαμαρά, ο καθηγητής Κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Για την ίδια περιφέρεια ακούγονται τα ονόματα των Σπ. Σπυρίδωνα, Ν. Βλαχάκου, Β. Ανεμοδουρά και Γ. Κασσιμάτη.

Ο πολυσυζητημένος ανεπίσημος σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης θα είναι εκ των νέων προσώπων στη Β' περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού. Δύο ακόμη πρόσωπα που ακούγονται είναι: Γ. Κουράκος και Ευγενία Μπαμπαγιάννη.

Μόνος βέβαιος υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής (υπόλοιπο), ο Π. Λειβαδάς. Αγνωστο μέχρι στιγμής αν ο πρώην υπουργός Π. Δούκας επιθυμεί να ξαναείναι υποψήφιος, καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, ακούγονται όμως τα ονόματα του πρώην νομάρχη Λ. Κουρή, του Απ. Σταύρου, του Στ. Αγιασόγλου και της Ε. Γιαννοπούλου.

Συνωστισμός υποψηφίων και στην Α' Θεσσαλονίκης, με μόνη βέβαιη υποψηφιότητα ώς τώρα αυτή της κόρης του πρώην υπουργού Ανθής Σαλαγκούδη. Σ. Σιμόπουλος και Δ. Πανοζάχος φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει το χρίσμα, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των κυριών Α. Ευθυμίου και Λ. Γούτα.

Στις Σέρρες το όνομα Καραμανλής παίζει ιδιαίτερο ρόλο και μετά την απόσυρση του «θείου» Αχιλλέα δεν αποκλείεται να κλείσει η υποψηφιότητα ακόμη ενός Κώστα Καρμανλή, του γιου του. Το ίδιο ισχύει και για την Καρδίτσα, όπου πιθανότατα στις λίστες θα συμπεριληφθεί ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, Παύλος. Η υποψηφιότητα του υιού Χατζηγάκη στα Τρίκαλα πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί πλέον, αν και ακουγόταν, μετά τη διαγραφή του πατρός από κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα. Αγνωστο αν και πιθανό παραμένει να πολιτευθεί και ο υιός Δήμας στην Κορινθία, καθώς ο νυν υπουργός Εξωτερικών θα καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Για το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο τηρείται σιγήν ιχθύος. Πλην του Στ. Δήμα ακούγονται και τα ονόματα του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκη, του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου, αλλά και του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδη.

 
 
 
Πηγή:  http://www.enet.gr/