Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μεταφέρθηκε μόλις στον Κορυδαλλό ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ

Πέρασε την πόρτα της πιο διάσημης φυλακής της χώρας ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, ενώ έξω είχαν και πάλι μαζευτεί υποστηρικτές του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε πριν από λίγο, ο ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος διανυκτέρευσε χθες το βράδυ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αφού είχε περάσει πρώτα από το γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από υποστηρικτές του.

Το πρωί της Τετάρτης, ο ηγούμενος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των ανταλλαγών της μονής Βατοπαιδίου, ενώ εκτιμάται ότι θα κρατηθεί στην πτέρυγα -Ε-, στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και όχι για σοβαρές πράξεις βίας. Υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ βρισκόταν για ακόμη μια ημέρα στο πλευρό του, καθώς πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο ηγούμενος έφτασε με ταχύπλοο στο λιμανάκι των Νέων Ρόδων και από εκεί επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Εν συνεχεία αναχώρησε για Αθήνα, με τη συνοδεία δύο περιπολικών. Στο πλευρό του στάθηκαν περισσότεροι από 200 μοναχοί του Αγίου Όρους, ενώ έψαλλαν το Άξιον Εστί. Οι καμπάνες χτυπούσαν αναστάσιμα.