Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στόλισαν τον Άγιο Βασίλη …με προφυλακτικό στην φάτνη της Κομοτηνής

ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ο
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Στον εορταστικό διάκοσμο της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής βάλθηκαν κάποιοι να εξαντλήσουν τις διεστραμμένες και βανδαλιστικές τους διαθέσεις. Τα στολίδια που με τόσο κόπο τα συνεργεία του δήμου Κομοτηνής επιδιόρθωσαν και τοποθέτησαν σε όλη την πόλη, θέλοντας έτσι να συνδράμουν στο εορταστικό κλίμα, έγιναν στόχος βάνδαλων το βράδυ πριν την παραμονή των Χριστουγέννων.


Οι άγνωστοι δράστες αρχικά βάλθηκαν να καταστρέψουν τη φάτνη, όπου έκαναν άνω κάτω όλο το εσωτερικό, ρίχνοντας κάτω τις κούκλες, που απεικονίζουν το θείο βρέφος, την Παναγία και τους τρεις μάγους. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο στη φάτνη, αλλά κατευθύνθηκαν προς τον Άγιο Βασίλη, που καθισμένος σε ένα έλκηθρο κοσμεί την πλατεία. Οι άγνωστοι έδρασαν με περισσή φαντασία και φόρεσαν ένα προφυλακτικό στην κούκλα, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε θέση ώστε τα πόδια του να είναι ψηλά.

Το παραπάνω θέαμα αντίκρισαν οι άνθρωποι της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος Νατάσα Λιβεριάδου, που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία, προκειμένου να συντονίσουν τις εκδηλώσεις.

Η αγανάκτηση, διαδέχτηκε το θυμό, αφού δεν μπόρεσαν να καταλάβουν με ποιο αρρωστημένο σκεπτικό κάποιοι τα έβαλαν με τον εορταστικό διάκοσμο. Άμεσα αποκατέστησαν τα στολίδια και έτσι κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς και ξωτικά.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/