Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΣΕΚΑΠ

Οι πιέσεις που ασκούνται
από το νέο επενδυτή
και από την ΑΤΕ, φαίνεται
ότι είναι η αιτία που
αποχωρεί οριστικά
ο Μανώλης Εγγλεζάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Οι πιέσεις που ασκούνται από το νέο επενδυτή και από την ΑΤΕ, φαίνεται ότι είναι η αιτία που αποχωρεί οριστικά από τη ΣΕΚΑΠ ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Μανώλης Εγγλεζάκης.

Ο οικονομολόγος από την Ξάνθη, που είχε εκφράσει πρώτος την πρόθεση να παραιτηθεί όταν εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία για μαζική παραίτηση του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ, αποχωρεί πλέον και επίσημα. Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά είναι προφανές ότι έχει ενοχληθεί από τον τρόπο που η μεγαλόμετοχος ΑΤΕ διαχειρίζεται την κατάσταση. Μάλιστα αποχαιρετώντας τους εργαζόμενους φέρεται να έχει πει ότι δεν αντέχει τα «παιχνίδια της Αγρoτικής».

Η νέα αυτή εξέλιξη δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά για την τύχη της εταιρίας και των εργαζομένων. Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι, είναι σαφές ότι οι εξελίξεις στο μισθολογικό θα είναι δυσμενείς για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων .


Κ. Γαβριλήδης: Θα υποστούμε δύο μειώσεις μισθών

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, αυτό που φοβούνται οι εργαζόμενοι και μάλλον είναι σε εξέλιξη, είναι να μειωθούν οι μισθοί τους, με βάσει όσα προβλέπεται για τις ΔΕΚΟ και με την έλευση του νέου επενδυτή να γίνει ένταξη τους στο περιβόητο άρθρο 37 του Νόμου Καστέλη και να υποστούν νέες, μειώσεις, Προανείγλε, πάντως, κινητοποιήσεις σε περίπτωση που υλοποιηθούν όλα αυτά

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/