Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Όλα όσα έγιναν στην συνάντηση Αβραμόπουλου - Μπαγίς

Με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα  συναντήθηκε ο έλληνας υπουργός Άμυνας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, συναντήθηκε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών που ήταν ιδιωτικής φύσης καθώς οι δύο πολιτικοί συνδέονται με πολυετή φιλία συζητήθηκαν όπως ήταν φυσικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αμέσως μετά ο Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε: "Συζητήσαμε ότι είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσουμε για άλλη μια φορά να κινούμαστε στην κατεύθυνση της εδραίωσης καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων".

Ο κ. Αβραμόπουλος αποδέχθηκε πρόταση του Τούρκου ομολόγου του, Ισμέτ Γιλμάζ, - την οποία κόμισε ο κ. Μπαγίς, για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, ενώ ο Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε με τη σειρά του: "Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που αναλάβατε υπουργούς Άμυνας, που είπα στους φίλους μου ότι αισθάνομαι ήδη πολύ ασφαλέστερος. Γιατί γνωρίζω ότι κάποιος που πιστεύει σε αυτή τη σχέση, που πιστεύει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ανθίσουν, είναι τώρα επικεφαλής των αμυντικών θεμάτων. Όντες και οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και όχι να ζημιώνουμε ο ένας τον άλλο".

Πάντως παρά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, μια εξάδα τουρκικών αεροσκαφών παραβίασε τρεις φορές σήμερα τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας μας στην περιοχή του βορείου Αιγαίου, ενώ τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

 
Πηγή:  http://www.megatv.com/