Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Φύλλο και φτερό έκαναν διαρρήκτες Κέντρο Τύπου στην Κομοτηνή

Αφαίρεσαν κούτες με τσιγάρα και προϊόντα καπνού από κατάστημα της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, αλλά έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ
ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΕΣ,
ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με μία δυσάρεστη έκπληξη ήρθε αντιμέτωπος, ο Γιώργος Αδαμούδης ανοίγοντας χθες το πρωί, το κέντρο Τύπου που διατηρεί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και το εμπόρευμα άνω κάτω. Όπως πληροφορήθηκε από το τηλέφωνο τρεις άγνωστοι, είχαν ανοίξει το κατάστημα του τα ξημερώματα και ανενόχλητοι, αφαίρεσαν ολόκληρες κούτες και σακούλες, με τα διάφορα είδη που διαθέτει. Η λεία τους, ήταν δύο κούτες με τσιγάρα, καπνού και προϊόντα καπνού, κάρτες, διάφορα ψιλικά, που έβαλαν σε σακούλες σκουπιδιών και τρεις μικρές σακούλες με κέρματα που διατηρούσε. Μόνο η αξία των κερμάτων υπολογίζεται κοντά στα χίλια ευρώ.


Συνέβη τα ξημερώματα

Το περιστατικό συνέβη 3 με 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το παράδοξο είναι ότι, έδρασαν ανενόχλητοι για αρκετή ώρα όπως υπολογίζεται, στην καρδιά της πόλης, σε σημείο, όπου ακόμα και τη νύχτα υπάρχει η ανθρώπινη παρουσία. Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, άνοιξαν με ένα αιχμηρό αντικείμενο, -προφανώς μαχαίρι- το κατάστημα. Μπήκαν, βρήκαν χαρτοκιβώτια, όπου τοποθέτησαν τα κλοπιμαία και έφυγαν ανενόχλητοι. Λίγες ώρες αργότερα όμως και για κακή τους τύχη, εντοπίστηκαν από τους άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Μαζί τους είχαν και τα κλοπιμαία και έτσι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια για τα περαιτέρω.

Το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, ήδη το πρωί της Πέμπτης είχε επιστραφεί στον ιδιοκτήτη, όπως και οι σακούλες με τα κέρματα. Τα υπόλοιπα αναμένονται, αφού πρώτα οι αστυνομικοί ολοκληρώσουν τη διαδικασία της καταγραφής.


Αγνοείται ο τρίτος

Η αστυνομία, κατάφερε και συνέλαβε δύο από τους τρεις επιτήδειους, ενώ ο τρίτος αγνοείται. Σε έρευνα που διενέργησαν, εντόπισαν πάνω τους μαχαίρι και έτσι δεν αποκλείεται να βρεθούν αντιμέτωποι και με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Πάντως ο ιδιοκτήτης, ευχαριστεί την τύχη του, που οι άνδρες της Αστυνομίας, εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τους δράστες. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και το γεγονός ότι βρέθηκαν τα κλοπιμαία. Δεν είναι η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο. Και πριν 3 χρόνια είχε πέσει θύμα διαρρηκτών. Και τότε άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τσιγάρα και κάρτες από το κατάστημά του, προκαλώντας και μάλιστα ζημιές στο χώρο.

Σε άλλη περίπτωση και συγκεκριμένα πριν από 10-15 μέρες του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο, ακόμα και δύο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής του. Είναι περιστατικά που συμβαίνουν, δήλωσε στο «Χ», ο κ. Αδαμούδης, όμως το τελευταίο τον αναστάτωσε. «Αυτή τη φορά, μου τηλεφώνησαν το πρωί από την ασφάλεια, ήρθα εδώ, βρήκα το μαγαζί ανοιχτό και ανακατεμένα τα πάντα. Πήραν τσιγάρα, καπνούς, κέρματα και ότι άλλο τους βόλευε. Βρήκαν άδεια κιβώτια τα γέμιζαν και φύγανε».


Δεν προκάλεσαν ζημιές

Οι δράστες, όπως δηλώνει στο «Χ» ο κ. Αδαμούδης δεν πείραξαν τίποτα άλλο στο κατάστημα και αρκέστηκαν στο να φορτώσουν τα κλοπιμαία και να εξαφανιστούν. Έσπασαν ένα μικρό τζάμι στο πίσω μέρος του καταστήματος και ανακάτεψαν το εμπόρευμά του, στην προσπάθεια τους να μαζέψουν όσα περισσότερα μπορούσαν. «Την πόρτα την άνοιξαν με ένα μεγάλο μαχαίρι. Δεν έσπασαν τίποτα, ό,τι ζημιές τις έκαναν με τα πόδια, γιατί πατούσαν αριστερά-δεξιά και χάλασαν μερικά προϊόντα».


Πηγή:  http://www.xronos.gr/